Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


07 oktober 2004


Epe - diefstal vanaf bouwterrein.


Van dinsdag op woensdag (05/06-10) werden er goederen ontvreemd vanaf een bouwterrein aan de Brinklaan. De daders hebben het terrein vermoedelijk via de achterzijde betreden.
De deur van een gereedschapscontainer werd mbv een breekvoorwerp opengebroken. Men klom op de steigers en zijn twee in aanbouw zijnde woningen binnen geklommen. Ontvreemd werden onder meer een handcirkelzaag, een compressor, een boormachine en een bouwradio.


Elburg - fietsster valt over middengeleider.

Een 65-jarige fietsster uit Oldebroek kwam op woendsdag (06-10) rond 15.30 uur pijnlijk ten val. De vrouw reed op de Kamperdijk en net voor de kruising met de Hellenbeekstraat zag zij een middengeleider in het wegdek over het hoofd, reed er tegenaan en viel.
De vrouw had een wondje boven haar oog en mogelijk een lichte hersenschudding en wat kneuzingen. Ze werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.


Harderwijk - verkeersongeval.

Op woensdag (06-10), rond 07.35 uur, verleende een 41-jarige automobiliste uit Hierden geen voorrang aan een 23-jarige motorrijder uit Lunteren. Dit gebeurde op de kruising Langenkamp en Newtonweg. De man liep knieletsel op en werd ter behandeling naar het ziekenhuis te Harderwijk gebracht. De motor was zodanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept.


Harderwijk - diefstal invalidenparkeerkaarten.
Van dinsdag op woensdag (05/06-10) werden er in en rond het Kruithuis vier auto's opengebroken. De dader verschafte zich de toegang door de autoruit mbv een steen te vernielen cq het forceren van het portierslot. Uit de auto's werden alleen de invaliden-parkeerkaarten ontvreemd.


Nunspeet - drankrijder betrapt.

Op woensdag (06-10), rond 21.15 uur, wist een 39-jarige snorfietser uit Hulhorst de aandacht te trekken van de politie bij een controle op de Harderwijkerweg. De politie, nieuwsgierig geworden wat de man hen allemaal in het voorbijrijden toeriep, ging achter hem aan. Toen hij werd gecontroleerd, bleek hij onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 1,4. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en een rijverbod van 7 uur opgelegd.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --