Ingezonden persbericht


JOS KUYER, BERT NEDERLOF EN VINCENT SCHILDKAMP VERZORGEN RADIOVERSLAG OP RADIO 10 GOLD VAN DE UITWEDSTRIJD MACEDONIË - NEDERLAND

Hilversum, 30 september 2004 - Jos Kuyer, Bert Nederlof en Vincent Schildkamp verzorgen radioverslag op Radio 10 Gold van de uitwedstrijd Macedonië - Nederland. Radio 10 Gold heeft de uitzendrechten voor radio voor alle zes uitwedstrijden die het Nederlands voetbalelftal zal spelen in de kwalificatieronde naar het Wereldkampioenschap 2006 in Duitsland. Talpa, het investeringsbedrijf van John de Mol, heeft de rechten verworven voor zowel radio als TV en de internetrechten.

De eerste in deze reeks wedstrijden van het Nederlands elftal, het duel in en tegen Macedonië, wordt al op zaterdag 9 oktober a.s. gespeeld en door Nickelodeon op televisie uitgezonden. Zaterdag 9 oktober zal de programmering op Radio 10 Gold tussen 19:00 en 23:00 uur dan ook volledig in het teken van deze wedstrijd staan met een volledig live verslag.

Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio Nederland, kan met trots de verslaggevers bekend maken. "De studiopresentatie is in handen van Jos Kuyer. Hij is bekend van de AVRO, Sport 7 en NOS. Daarnaast zijn er twee verslaggevers ter plaatse, te weten Bert Nederlof en Vincent Schildkamp. Bert is bekend van Langs de Lijn en Voetbal International en Vincent van Radio West, SBS, RTL en hij is nu verslaggever en commentator bij WK Producties. We hebben met Jos, Bert en Vincent zeer ervaren sportverslaggevers in huis gehaald. Zij zullen er voor zorgen dat de luisteraars van Radio 10 Gold de wedstrijd aan de hand van professioneel en gedetailleerd commentaar kunnen volgen", aldus De Zwart.

Van de zes wedstrijden worden de laatste twee na 1 augustus volgend jaar gespeeld. Alle wedstrijden worden op woensdag- en zaterdagavonden gespeeld. Mochten er aan het eind van het kwalificatietoernooi voor Nederland beslissingswedstrijden nodig zijn, dan maakt ook de uitversie daarvan deel uit van het door Talpa verworven pakket. De naam voor het voetbalprogramma op zowel Radio 10 Gold als Nickelodeon wordt 'Oranje Uit'.

Radio 10 Gold draait de grootste hits en heeft de meeste prijzen. De muziek van toen en nu is gericht op de volwassen luisteraar. Radio 10 Gold is in heel Nederland en ver daarbuiten te ontvangen via AM 1008 en in heel Nederland ook via de kabel.

Kijk voor meer informatie op www.radio10gold.nl. Radio 10 Gold is onderdeel van Talpa Radio International.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,