Politie Noord- en Oost Gelderland

U I T N O D I G I N G V O O R D E M E D I A

Aan : Landelijke, regionale en lokale media

Onderwerp : Gelderse Politiedag

Geachte redacties,

Met genoegen nodigen wij u uit op de Gelderse Politiedag die gehouden wordt op zaterdag 9 oktober as van 10.00 - 17.00 uur in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Deze zaterdag is uitgeroepen tot Landelijke Politiedag. In dat kader organiseren de drie Gelderse politieregio's dit jaar voor het eerst een gezamenlijke Gelderse Politiedag. Voor de locatie is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gekozen.

Aanmelden en parkeren
Voor de afwikkeling van het verkeer en het parkeren gelden die dag speciale maatregelen en voorzieningen. Indien u als vertegenwoordiger van de media deze Gelderse Politiedag willen bezoeken, wordt u met klem gevraagd zich vóór woensdag 6 oktober as aan te melden bij één van de drie hieronder genoemde vertegenwoordigers. Alleen in dat geval kunnen wij u tevoren een parkeerkaart voor de parkeerplaats bij het Openluchtmuseum toesturen. In andere gevallen bent u aangewezen op de algemene parkeervoorzieningen als hieronder vermeld.

Voor het publiek is er die dag bij het Openluchtmuseum geen parkeergelegenheid.

Hen wordt geadviseerd per openbaar vervoer te reizen, met gratis busvervoer vanaf het Centraal Station Arnhem. Het autoverkeer wordt verwezen naar het militair Luchtvaartterrein Deelen aan de Koningsweg. Vandaar zijn er gratis pendelbussen.

De vertegenwoordigers van de media kunnen zich op de 9e oktober In het Openluchtmuseum vervoegen bij de aanwezige mediavoorlichters in de hal nabij de ingang van het museum.

Gelderse Politiedag

Het landelijke thema op deze politiedag is "opsporing". Ook de Gelderse Politiedag staat derhalve in het teken van opsporing.

Door de samenwerking van de drie Gelderse politiekorpsen kan de politiedag groots worden aangepakt en een groot publiek worden bereikt. Ook het KLPD (korps landelijke politiediensten), de Politieacademie, de Koninklijke Marechaussee, het Politiemuseum en het Marechausseemuseum zijn bij de organisatie betrokken en gaan een bijdrage leveren aan de invulling van deze dag.

Het Openluchtmuseum is voor een dergelijke grootse aanpak een ideale locatie. Het is de samenleving in het klein. Je hebt er alles, straten, riviertjes, woningen, bedrijven en tram etc.Hierdoor is het mogelijk om het opsporingswerk van de politiewerk vanuit de straat te laten zien.

Activiteiten

Op diverse locaties in het museum laten de verschillende politie-onderdelen hun manieren en mogelijkheden van opsporing zien. De technische recherche zal op een "plaats delict" laten zien hoe er gerechercheerd wordt en is er een reconstructie van een ernstige aanrijding. De marechaussee is met een grenspost paraat, er is een hennepplantage in bedrijf, er is uitleg over verboden wapens en munitie etc. Verder zijn er demonstraties met politiehonden en -paarden, een grote parades van manschappen en materieel van het jaar 1700 tot nu toe. Ook de politiehelikopter wordt verwacht. De dag wordt muzikaal ondersteund door enkele politie-orkesten.

De toegang voor het publiek is die dag gratis.

Wij stellen het zeer op prijs wanneer wij u op deze Gelderse Politiedag mogen begroeten.

Namens de organisatie van de Gelderse Politiedag,

Noord- en Oost Gelderland: Bert Top 055 - 548 60 58 Gelderland-Midden: Paul Koetsier 026 - 352 46 06 Gelderland-Zuid: Ben van Ingen Schenau 06 - 51 59 2422

---- --