Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Lezing over de rol van de islam in onze samenleving

In het kader van het project 'Laat het van twee kanten komen' organiseert de Interculturele Werkgroep Geuzenveld-Slotermeer op zaterdag 9 oktober een lezing van islamdeskundige Abdulwahid van Bommel.

In zijn lezing zal de heer Abdulwahid van Bommel de rol van de islam in de Nederlandse samenleving bekijken. Volgens hem gaat de zoektocht naar de dialoog terug op de oude islamitische culturen.

De heer Van Bommel stelt dat de Nederlandse samenleving zich niet moet fixeren op de standpunten of uitlatingen van een kleine extremistische minderheid. De diverse stromingen en interpretaties van de islam zal hij eveneens toelichten.

Deze tijd vraagt meer dan ooit om wederzijds begrip. De dialoog is nu noodzakelijker dan in het verleden. Met dit initiatief probeert de Interculturele Werkgroep mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen en acceptatie en respect te bevorderen.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het vindt plaats op zaterdag 9 oktober 2004 om 18.30 uur in de Multibox, Jan de Louterstraat 15 te Amsterdam. Voorzitter is mevrouw Malica Al Fahmi.

Programma

18.30 uur: zaal open/inloop
18.40 uur: soep eten
19.30 uur: openingstoespraak
19.40 uur: lezing van dhr. A. van Bommel (islamdeskundige, auteur) 20.30 uur: mogelijkheid tot het stellen van vragen 21.30 uur: sluiting, verder informeel gedeelte
22.30 uur: einde

Contact:
del Valle