UPC NEDERLAND

Uitwedstrijden van Oranje ook in de Betuwe te zien

Het leek er even op dat inwoners van een aantal Betuwse gemeenten de uitwedstrijden van Oranje zouden moeten missen, toen de televisierechten voor deze wedstrijden twee weken geleden in handen kwamen van John de Mol's bedrijf Talpa. De wedstrijden worden uitgezonden op Nickelodeon, een zender die in een deel van de Betuwe niet in het televisiepakket zit, zoals dat jaarlijks mede op basis van advies van de Programmaraad totstandkomt. Het staat UPC niet vrij het televisiepakket tussentijds te veranderen. Om Oranjefans niet teleur te stellen heeft UPC, in overleg met Nickelodeon, bij wijze van hoge uitzondering besloten de zender tijdens de uitwedstrijden tijdelijk via het UPC Infokanaal door te geven.

UPC Infokanaal
Op 9 oktober 2004 schakelt UPC haar Infokanaal speciaal voor de uitwedstrijd over naar Nickelodeon, van 18.00 uur tot 8.00 uur de volgende ochtend. Het UPC Infokanaal is in de meeste gevallen te vinden op frequentie 55,25 MHz (ik zou hier alle frequenties noemen, of later bij de gemeenten de frequenties noemen).

Standaardpakket
UPC heeft zich de afgelopen weken ingezet om ervoor te zorgen dat haar voetbalminnende klanten in de gemeenten Buren, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Lingewaard, Maasdriel, Nederbetuwe, Neerijnen, Overbetuwe, Tiel, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel de vorderingen van het Nederlands Elftal toch kunnen volgen. Het gaat om de wedstrijden Macedonië - Nederland op 9 oktober 2004, Andorra - Nederland op 17 november 2004, Roemenië - Nederland op 26 maart 2005 en Finland - Nederland op 8 juni 2005. De afspraak met Nickelodeon hierover geldt tot juli 2005. Op 1 juli 2005 is de implementatie van de komende radio- en tv-adviezen. De mogelijkheid bestaat dat Nickelodeon vanaf dat moment wel onderdeel uitmaakt van standaardpakket.

UPC Nederland
UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =

Noot aan de redactie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

UPC Nederland
Afdeling Communications & Public Policy
Ronald van der Aart
T 020 775 5771
M 06 2189 8275

van bovenstaand bericht.

UPC N.V.

05 okt 04 14:26