Politie Gelderland-Midden

Gelderse Politiedag perfect bereikbaar

Publicatiedatum: 07-10-2004

Gelderse Politiedag perfect bereikbaar door omvangrijke verkeersmaatregelen

Gratis parkeren op Militair Luchtvaartterrein Deelen

De Gelderse Politiedag op 9 oktober (aanstaande zaterdag) is perfect bereikbaar. De politie heeft voor deze dag een omvangrijk verkeersplan gemaakt. De opzet is er op gericht het publiek met gratis pendelvervoer vanaf Militair Luchtvaartterrein Deelen en het NS-station Arnhem te vervoeren naar de plaats van handeling: het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem dat voor die dag gratis toegankelijk is.

Het parkeerterrein is die dag alleen beschikbaar voor de ongeveer 400 medewerkers van de dag (politie en openluchtmuseum). Maar het alternatief voor de bezoeker is zonder meer goed te noemen.

Al het verkeer vanuit de richtingen Apeldoorn, Doetinchem, Zevenaar, Tiel, Nijmegen en Arnhem wordt door ongeveer zeventig speciale borden geleid naar het militair luchthaventerrein Deelen, alwaar men gratis kan parkeren. Bovendien komen op strategische punten op zaterdagochtend speciale lichtkranten te staan. Verder wordt het Dynamische Route-Informatie Paneel op de Rijksweg A50 vanuit de richting 's-Hertogenbosch voor deze dag ingezet. Daarnaast bevinden zich op tien plaatsen politieposten die het verkeer verder aanwijzingen gegeven. Vanaf `Deelen' vertrekt om de paar minuten een gratis pendelbus naar het Openluchtmuseum.
Ook voor de reizigers die per openbaar vervoer komen is gratis pendelvervoer geregeld. Vanaf het NS-station Arnhem worden twee bussen ingezet (die gemakkelijk herkenbaar zijn).

Overigens zal de politie in de wijk nabij het museum die dag streng optreden tegen foutparkeerders.

Op het terrein bevinden zich verder twintig
gehandicaptenparkeerplaatsen; op vertoon van de landelijke gehandicaptenkaart krijgen zij toegang.
Overigens is het voor inwoners van Arnhem e.o. interessant genoeg
-zeker met het voorspelde mooie weer- om op de fiets te komen; er wordt een speciale ruimte gemaakt om de fiets te stallen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---