stad Utrecht 13.00 uur

Utrecht 01-10-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

9 oktober Landelijke Politiedag

UTRECHT De Politie en de Koninklijke Marechaussee vragen uw aandacht voor een opsporingszaak: de Landelijke Politiedag in de stad Utrecht! Graag komen we in contact met personen van 0 tot 99 jaar, woonachtig in Utrecht, met willekeurige lengte, postuur, haardracht of huidskleur.
Het thema dit jaar? Opsporing in al zijn facetten. Van vingerafdrukken tot DNA-onderzoek. Van speurhonden tot technische recherche. Van verkeerscontrole tot het traceren van computercriminaliteit.

Beloning
De politie en de Koninklijke Marechaussee bieden een spannend en verrassend programma op zaterdag 9 oktober 2004, tussen 10.00 en 16.00 uur. De locatie is het politiebureau Tolsteeg aan de Baden Powellweg 4.

Op verschillende tijdstippen wordt de workshop Opsporing gegeven. Een interactieve workshop waarin het werk van de politie en de rol van de burger in het opsporingsproces duidelijk worden.

Verder zijn er demonstraties van het mountainbiketeam en de surveillancehond. Er landt zelfs een politiehelikopter bij politiebureau Tolsteeg.

Op verschillende plekken in het gebouw staan informatiestands en op de binnenplaats staan diverse spectaculaire voertuigen van de politie en de marechaussee.

Graag nodigen politie en marechaussee iedereen van harte uit om deel te nemen aan de politiedag, tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Baden Powellweg 4.

Opstandige mannen

UTRECHT De politie is vrijdagochtend twee keer in actie gekomen om enkele dronken mannen van de weg te halen.

Om 02.45 uur moesten agenten naar een horecagelegenheid op het Janskerkhof. Daar werd een 43-jarige de toegang tot het pand geweigerd door een portier. Hierop dreigde de man te slaan. Ook toen de politie kwam wilde de Utrechter niet vertrekken. Hij werd vervolgens aangehouden voor openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel of vordering.

Rond 04.30 uur moesten de agenten weer naar het Janskerkhof. Daar stond een 28-jarige Utrechter amok te maken bij een deur van een ander pand. Toen een agent kwam, fietste hij weg. Omdat de Utrechter niet wilde stoppen, werd ook hij vervolgens aangehouden voor openbare dronkenschap.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT Door de politie zijn donderdag rond 16.45 uur twee mannen aangehouden op de Kanaalstraat.

Twee surveillerende agenten zagen ter hoogte van de Javastraat dat een autobestuurder zijn voertuig dubbel geparkeerd had. Hij werd hierop aangesproken door een agente en twee keer gevraagd om zijn auto weg te halen. De man voldeed hier niet aan, waarop naar zijn naam werd gevraagd. Het vermoeden bestond dat hij een valse naam opgaf, omdat de man geen identiteitspapieren kon tonen. Hij werd vervolgens aangehouden. In het politiebureau bleek later dat het een 24-jarige Zeistenaar betrof.

Tijdens de aanhouding begon echter een andere man zich hiermee te bemoeien. Hij bedreigde agenten, waarna een worsteling volgde. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden. In het politiebureau weigerde hij zijn naam op te geven. De man is ingesloten.