1e persbericht van zatedag 9 oktober

Eindhoven 09-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval

Vrijdagavond rond 22.10 uur zijn twee personen gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Floraplein. Ze zaten in de auto van een 18-jarige Eindhovenaar. Die werd volgens zijn zeggen gesneden door een andere auto waardoor hij de macht over het stuur verloor en tegen een lantaarnpaal botste. De auto kwam op zijn kop terecht. Een 16-jarige inzittende liep en gebroken neus op en een 17-jarige jongen moest met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht worden.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Vrijdagavond rond 22.30 uur is in de Kerkstraat een 28-jarig Eindhovenaar aangehouden. De man had kort daarvoor op het 18 Septemberplein twee fietsen gestolen. Een getuige zag hoe de man een fietsslot openbrak en daarna met de fiets naar het station fietste. Even later kwam hij zonder fiets terug en brak het slot van een tweede fiets open en ging daarmee naar de Kerkstraat. Daar werd hij even later door de inmiddels gewaarschuwde politie in de kraag gevat. De fietsendief is ingesloten.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zaterdagmorgen om 0.45 uur is in de woning van zijn ouders een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was de woning binnengedrongen en tijdens een ruzie met zijn broer bedreigde hij hem met een keukenmes. De man, die verslaafd is aan alcohol en drugs, is na zijn aanhouding op het politiebureau ingesloten.

Bakel: Sieraden gestolen

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Nieuwe Uitleg in Bakel. De inbreker brak een slaapkamerraam open. Er zijn enkele sieraden gestolen.

Breugel: Meisje aangerand

Vrijdagavond rond 21.30 uur is in de Tweelingenlaan in Breugel een meisje van veertien uit die plaats aangerand door enkele jongens. Het meisje liep op het fietspad aan de achterkant van de Tweelingenlaan. Uit de struiken kwamen vijf jongens te voorschijn die het meisje vastpakten. Ze werd onzedelijk betast. Het slachtoffer wist door slaan en trappen los te komen waarop de vijf jongens verdwenen. Een van de daders droeg een zwart bomberjack, een witte pet, een donkere spijkerbroek en zijn leeftijd wordt rond de 18 jaar geschat.

Waalre: Gestolen auto

Zaterdagmorgen rond 2.00 uur zijn in de Dirck van Hornelaan twee mannen en twee vrouwen aangehouden. Ze zaten met vieren in een auto die kort daarvoor was gestolen op de Roostenlaan in Eindhoven. De vier, een man van 25 uit Sevenum, een man van 19 uit Eindhoven en twee vrouwen van 19 uit Eindhoven zijn voor veder onderzoek de cel ingegaan.