Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 09-10-2004

Eenzijdig ongeval
MEPPEL - Vrijdagmiddag reed een 25-jarige vrouw uit Meppel met haar auto over de A28 in de richting van De Wijk. Zij kwam daar met de linkerwielen in de middenberm waarna zij te sterk naar rechts corrigeerde. Zij belandde hierdoor met haar auto in de sloot. De auto raakte total loss en de vrouw werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Man aangehouden na doorrijden ongeval
KLAZIENAVEEN - Vrijdagavond botste een 23-jarige man uit Zwartemeer met zijn auto tegen een geparkeerde auto, die stond geparkeerd op een parkeerstrook aan het van Echtenskanaal NZ. Door deze klap schoof de aangereden auto tegen de volgende geparkeerde auto waardoor die ook beschadigd werd. Na deze aanrijding reed de veroorzaker snel weg. Hij meldde zich later op de avond aan het bureau. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt voor de aanrijding, voor het wegrijden na het ongeval kreeg de man een boete van 220.

Man weigert bloedproef
ASSEN - Agenten zagen vrijdagavond de bestuurder van een auto met hoge snelheid door de Rolderstraat rijden. Toen zij hem achtervolgden reed de bestuurder ook nog eens de Kloosterstraat in terwijl van die kant een rijverbod geldt. Bij het winkelcentrum Nobellaan werd de 29-jarige bestuurder uit Groningen aangehouden. Een blaasproef mislukte en een bloedproef werd uiteindelijk door de man geweigerd. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Politie houdt alcoholcontrole
ASSEN - Onder meer in Assen werd vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden. Een 55-jarige man uit Utrecht 'scoorde' 0,8 promille, een 43-jarige vrouw uit Smilde 0,9 promille, een 39-jarige Assenaar 0,6 promille, een 21-jarige Assenaar 1,2 promille (met invordering rijbewijs)

HOOGEVEEN - Aan de Mr. Cramerweg werd een 29-jarige man uit Bruchterveld gecontroleerd naar aanleiding van hoge snelheid. Hij had een alcoholpromillage van 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden tijdens ontzegging
EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een 28-jarige man uit Emmen op een bromfiets over de Wilhelminastraat rijden. Hij had nog een rij-ontzegging tot mei 2005. Hij kreeg opnieuw een bekeuring.

Politie actief in voetgangersgebied
MEPPEL - Vrijdagavond controleerde agenten in het voetgangersgebied in het centrum van Meppel. Daarbij werden 7 fietsers bekeurd en een bromfietser.

Agenten achtervolgen vechtersbaas
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden agenten in het centrum aangesproken door een man die verklaarde dat hij even daarvoor klappen had gekregen. Hij wees daarbij de dader aan. Bij het zien van de politie rende die man hard weg maar met hulp van andere agenten kon de man aan de Brink worden aangehouden. Daar bemoeiden de vrienden van de 25-jarige verdachte zich met de aanhouding maar de inzet van een politiehond kon verdere escalatie voorkomen. De man, waarvan de woonplaats vooralsnog onbekend is, is ingesloten voor verder onderzoek.

Man negeert uitspraak rechter
MEPPEL - Vrijdagavond werd een man aangehouden die bij zijn ex-echtgenote voor de woning stennis maakte en een raam van haar woning vernielde. Hoewel de 48-jarige Assenaar man bij rechterlijke uitspraak verboden was in de straat van zijn ex-echtgenote te komen was hij toch naar haar toe gegaan. De man is aangehouden en ingesloten.

Man aangehouden na weigering tuin te verlaten
ASSEN - Vrijdagavond werd in de Gouverneurstuin een man aangehouden nadat hij weigerde te voldoen aan de vordering van agenten om de tuin te verlaten. Nadat hem eerst gevraagd was daar weg te gaan werd dat van hem gevorderd. Toen de 48-jarige Assenaar dat ook weigerde werd hij aangehouden.

Politie Roden kijkt naar bromfietsers
RODEN - De politie controleerde vrijdag met name de bromfietsers op hun rijgedrag. Er werden tien bromfietsers bekeurd voor te hoge snelheden en het niet volgen van een verplicht (brom)fietspad.

Vernielingen in kerk
EMMEN - Tussen vrijdagmiddag 13.00 uur en zaterdagmorgen 08.30 uur werden vernielingen aangericht aan de Zuiderkerk aan de Wilhelminastraat. Een buitendeur werd ingetrapt en binnen werden diverse vernielingen aangericht. Veel stoelen werden omgegooid evenals een grote tafel. Een kaarsenstandaard werd vernield. Een collectezak met daarin wat kleingeld werd weggenomen. De 59-jarige koster deed aangifte, hij schat de schade van de aangerichte vernielingen op minstens 1.500,-. Een weer geleden werd ook al dezelfde deur ingetrapt en werden ook vernielingen aangericht. De politie hoopt dat er mensen zijn die iets gezien hebben en dat willen melden aan de politie.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.