Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 9 oktober

Den Helder 09-10-2004 - 15.00 uur

Aanrijding met letsel

Schagerbrug, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur reed een 51-jarige man uit Breezand in een personenauto over de Provincialeweg N248 vanaf de Stolpen in de richting Schagen. Bij de kruising met de Dijkweg verleende hij geen voorrang aan een 18-jarige vrouw uit Callantsoog op een bromfiets die over het parallel gelegen fietspad reed. Door de aanrijding reed de bromfiets tegen een in de berm geparkeerd staande auto aan. De vrouw liep bij de aanrijding letsel op aan haar pols en moest worden behandeld in het Gemini ziekenhuis te Den Helder. Een 16-jarige jongen uit Schagen, die achterop de bromfiets meereed, liep slechts schaafwonden op.

Verkeerscontrole

Warmenhuizen, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Veilingweg te Warmenhuizen. Er werden in totaal vijf bestuurders bekeurd. Vier maal wegens te hoge snelheid (hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 in plaats van de toegestane 50 km per uur) en een maal wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Inbraak in appartement

De Koog, vrijdag 8 oktober 2004.

Op vrijdag werd tussen 10.15 en 16.30 uur ingebroken in een appartement aan de Pelikaanweg in De Koog. De daders kwamen het appartement binnen door een bovenlicht te forceren. Van de Duitse vakantieganger, die het appartement hadden gehuurd, werd geld en een GSM ontvreemd.

Man aangehouden na mishandeling

Den Helder, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 31-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Koningstraat. De man liep over genoemde straat toen hij, zonder dat daar enige aanleiding toe werd gegeven, een 52-jarige man uit Den Helder een vuistslag in het gezicht gaf. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn gezicht en zijn bril werd vernield.

Dronken autobestuurder raakt auto en rijbewijs kwijt.

Schagen, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 60-jarige Portugees aangehouden op de Provincialeweg. Surveillerende agenten zagen de man rijden als bestuurder van een personenauto. Hij reed slingerend en volgde een andere richting dan die welke hij aangaf met zijn richtingaanwijzer. Daarnaast negeerde hij een stopteken. Ter hoogte van de Bonkelaarsdijk kon de man worden staande gehouden. Hij weigerde medewerking te verlenen aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat de man mogelijk in het bezit is van meerdere rijbewijzen werd ook de auto van de man in beslag genomen.

Auto verdwenen na woninginbraak

Den Helder, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Vijzelstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werden de sleutels van de voor de woning geparkeerde auto weggenomen. Vervolgens ontdekte de bewoner dat zijn auto was verdwenen. Het betreft een auto van het merk Fiat, type Punto. De auto is blauw van kleur en voorzien van het kenteken 77-FT-JX.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Spanbroek, zaterdag 9 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 44-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn aangehouden op de Spanbroekerweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 545 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.