Ministerie van Justitie

Nieuwsbrief Jeugdzorg: hoge ambities beleidskader 12 oktober 2004
De veertiende Nieuwsbrief Jeugdzorg is uit. In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de hoge ambities voor de periode 2005 tot en met 2008 met betrekking tot het landelijk beleidskader jeugdzorg. Dit beleidskader werd op Prinsjesdag door minister Donner en staatssecretaris Ross aangeboden aan het parlement. Het document geeft een overzicht van de prioriteiten van de rijksoverheid. De provincies baseren hierop hun provinciale beleidskaders.

In de nieuwsbrief wordt verder aandacht besteed aan de de toekomst van cliëntenparticipatie, de aanpak van civielrechtelijke plaatsingen in justiële jeugdinrichtingen (JJI's) en het congres 'Jeugdzorg in onderzoek - focus op effectiviteit' dat op 28 januari 2005 plaatsvindt. Tenslotte in de nieuwsbrief een interview met Gemma Tielen, directeur Jeugdbeleid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de toegangsfunctie van bureau jeugdzorg vanaf 1 januari 2005.

De Nieuwsbrief Jeugdzorg is een gezamenlijke publicatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie.