DATA4S

PINPOINT product suite SWIFT gecertificeerd

Persbericht

PINPOINT product suite SWIFT gecertificeerd
Data4s anti-money laundering en fraude detectie software volledig geintegreerd met de SWIFT systemen en message formaten.

Leuven, 12 oktober 2004 - DATA4s, een toonaangevende softwareproducent van end-to-end risk analyse toepassingen voor de financiele dienstverlening kondigde vandaag op Sibos aan dat het zich heeft aangesloten bij het SWIFT network als gecertificeerd 'SWIFT Registered Partner'. Dit betekent dat DATA4s alle huidige en toekomstige SWIFT messaging standaarden integreert in het PINPOINT Fraud and Anti-Money Laundering (AML) portfolio. SWIFT levert gestandaardiseerde 'messaging services' en interfaces aan meer dan 7,600 financiele instellingen verdeeld over meer dan 200 landen.

De PINPOINT producten (PINPOINT Transaction en Account Filter en PINPOINT Monitoring) scannen de SWIFT messages voor verdachte betalingsactiviteiten. De PINPOINT producten automatiseren het proces van naamherkenning, het genereren van alerts, onderzoek, rapportage en feedback.

PINPOINT Transaction and Account Filter stellen financiele dienstverleners in staat om volledig te voldoen aan de nationale en internationale richtlijnen met betrekking tot het controleren van rekeningen en transacties tegen zogenaamde 'zwarte lijsten'. PINPOINT Monitoring ondersteunt financiele ondernemingen bij het minimaliseren van operationeel risico door het gebruik van Intelligent Automated Transaction screening.

Op de Sibos conferentie in Atlanta, USA, gaf Herman Verrelst, CEO van Data4s commentaar op de DATA4s' accreditatie: 'Alle spellers in de financiele dienstverlening moeten hun krachten bundelen om de toenemende dreiging van witwassen, dat overigens vaak dient voor het financieren van terroristische en frauduleuze activiteiten, te weer te gaan. Teneinde banken en overige dienstverleners een holistisch inzicht te geven in deze speficieke risico's, moeten technolgie leveranciers zoveel mogelijk werken met industriestandaarden. Op deze wijze kunnen onze klanten - de wereldwijd opererende banken en financiele bedrijven - er zeker van zijn dat ze efficient aan de eisen op het specifieke vlak van fraude detectie en anti-witwassen kunnen voldoen van de diverse jurisdicties waarin ze opereren'. De heer Eric Meirlaen, Partner Solutions bij SWIFT stelt: 'DATA4s is een gesspecialiseerde speller op het gebied van AML en fraude detectie technologie met groeiende en prominente internationale klanten. Onze messaging standaarden stellen DATA4s in staat om hun klanten een toepassing te bieden die 'up-to-date' is, nu en in de toekomst. Data4s heeft met success de kwalificatietesten doorlopen voor SWIFT Alliance Access en plug-in, en met genoegen verlenen we hen het SWIFT label, dat DATA4s' commitment aan de SWIFT standaards onderschrijft.' About DATA4S
DATA4S provides end-to-end risk analysis solutions to the financial services and telecommunication industries. The PINPOINT Risk Management Solution suite enables DATA4S' international clients to quickly gain insight into their customer and business activities, through the aid of both batch and real-time transaction and account monitoring, in order to deter fraudulent and suspicious activities and minimize risks. In the financial services arena, PINPOINT addresses, amongst others, Credit card fraud, ATM/Debit card fraud, Money laundering & terrorist financing, and Internal fraud. DATA4S operates from its offices in Leuven (Belgium) and London (UK) supporting clients like Rabobank, KBC, New York Clearing House, Base and Visa Europe. www.DATA4S.com


---

DATA4S NV
Conny Dorrestijn, T +32 16 387 880, M +31 651 067 201, conny.dorrestijn@data4s.com

12 okt 04 12:35