Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland Delphi 2005 geeft impuls aan productiviteit van Microsoft Windows en optimaliseert software-investeringen

~ nieuwe versie bevat ondersteuning voor meerdere talen, innovatieve productiviteitsverbeteringen en Application Lifecyle Management-integratie ~

12 oktober 2004 Borland Software Corporation (NASDAQ: NM: BORL) introduceert vandaag Borland® Delphi" 2005, de nieuwste versie van Borland s Rapid Application Development (RAD)-omgeving voor Windows® en .NET applicaties. Delphi 2005 combineert ondersteuning voor Win32, .NET, Delphi en C# in één omgeving, verbetert de ontwikkel- en teamproductiviteit aanzienlijk en integreert met Borland s vooraanstaande Application Lifecycle Management (ALM)-oplossingen.

Delphi 2005 is de meest veelbelovende Delphi-release van de afgelopen jaren en één van de meest complete Windows IDE- en ALM-ontwikkelsystemen in de huidige markt, zei George Paolini, vice president en general manager developer tools bij Borland. Deze versie heeft een directe link met Borland s visie op Software Delivery Optimization, waarmee ontwikkelteams de voorspelbaarheid en het succes van softwareprojecten kunnen verbeteren zodat deze op tijd, binnen het budget en met maximale toegevoegde waarde voor de organisatie.

Delphi 2005 ondersteunt niet alleen meerdere talen en zowel Win32 als .NET SDK s, het bevat ook een brede variatie aan innovatieve verbeteringen voor ontwikkel- en teamproductiviteit, zoals code refactoring, unit testing en het nieuwe ECO II (Enterprise Core Objects) modelgestuurde bedrijfsapplicatie-framework voor .NET. Daarnaast stelt het ontwikkelteams in staat om bestaande Windows-applicaties te onderhouden en te verbeteren, en daarbij nieuwe kansen direct mee te nemen.

Borland begrijpt de druk die Windows-ontwikkelteams ervaren om bestaande applicaties te ondersteunen, en tegelijkertijd vooruitgang te boeken met nieuwe technologieën, allemaal in het kader van kortere leveringscycli en vaak steeds minder financiële middelen, zei Michael Swindell, directeur product management developer tools bij Borland. Delphi 2005 biedt de mogelijkheden die ontwikkelaars nodig hebben om de ontwikkeling en het onderhoudsproces te versnellen, voor zowel de bestaande als de volgende generatie Windows-applicaties.

Delphi 2005 biedt de Windows-talen, Win32 en .NET SDK s, ALM-integraties en ontwikkelproductiviteitsverbeteringen waaraan moderne Windows-ontwikkelaars behoefte hebben. Met het gebruik van Delphi 2005 kunnen ontwikkelaars Win32-applicaties verbeteren en tegelijkertijd verder gaan met .NET en ASP.NET.

De belangrijkste verbeteringen van Delphi 2005 zijn:

Ondersteuning van meerdere talen en Windows SDK s: Delphi 2005 biedt de talen en SDK-ondersteuning die moderne Windows-ontwikkeling vereist. Met ondersteuning van zowel Delphi- en C#-ontwikkeling, is het enige Windows-product dat oorspronkelijke Win32 en .NET ontwikkeling van dezelfde tool en dezelfde taal (Delphi) ondersteunt. Het ondersteunt ook ASP.NET, ADO.NET, VCL.NET en VCL voor Win32.

Integratie met ALM-oplossingen: Delphi 2005 is ontworpen om ontwikkelaars inzicht te geven in meerdere fasen van de applicatielevenscyclus met StartTeam®- en Optimizeit"- integratie. StarTeam-integratie is ontworpen om het beheer van broncodemiddelen te vereenvoudigen en teamcommunicatie te verbeteren, terwijl de opname van Optimizeit Profiler for .NET kan helpen bij automatische unit testing en de algemene applicatiekwaliteit en -prestatie kan verbeteren.

Mogelijkheid van snelle enterprise MDA-ontwikkeling: Delphi 2005 s ECO II biedt een enterprise-klasse snelle Model Driven Architecture (MDA)-oplossing voor .NET om ontwikkeling te versnellen, kwaliteit te verbeteren en de beheersbaarheid van complexe applicaties te verhogen. ECO II is een complete oplossing voor automatische creatie van diagrammen en objecten en biedt een zeer schaalbare .NET objectvoorraad met versterkte enterprise objectmogelijkheden zoals undo/redo, persistentie, vertaling en transacties.

Vereenvoudiging en versnelling van Windows-ontwikkeling: Delphi 2005 bevat een waaier van innovatieve IDE-mogelijkheden die de dagelijkse ontwikkelervaring helpen verbeteren, de productiviteit stimuleren en het behoud van codes stroomlijnen. Voorbeelden van mogelijkheden zijn code refacturing, Help Insights en Error Insights, SyncEdit, History Management en nieuwe Delphi-taalverbeteringen. Bovendien is RAD for ADO.NET ontworpen om elk aspect van de ontwikkeling van database connected .NET applicaties met Delphi of C#, te versnellen en te vereenvoudigen.

Ontwikkelteams zijn op zoek naar tools en platformen die niet alleen hun leven makkelijker maken, maar ook robuust en flexibel genoeg zijn om aan zakelijke eisen te voldoen, zei Mark Drivers, vice president research bij Gartner, Inc. De mogelijkheid om ontwikkeling te versnellen, communicatie en productiviteit te verbeteren en controle over de applicatielevenscyclus te bieden, levert grote voordelen, of je ontwikkelteam nu uit 1.000 of uit 5 personen bestaat.

Verkrijgbaarheid
Delphi 2005 verschijnt in drie edities: Borland Delphi Architect voor modelgestuurde applicatieontwikkeling; Borland Delphi Enterprise voor teams die enterprise-class database applicaties bouwen; en Borland Delphi Professional voor individuen die Web en GUI-applicaties bouwen. Delphi 2005 zal via Borland Benelux (+31 (0)20 503 51 00 ) en via lokale resellers te verkrijgen zijn.

Delphi seminars
Op 20 oktober (Brussel, België) en 21 oktober (Amsterdam, Nederland) organiseert Borland Delphi seminars die een compleet overzicht geven van deze nieuwste Delphi versie. Voor meer informatie over deze seminars bezoekt u de website: http://www.borland.nl.

(745 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is opgericht in 1983 en een wereldwijd toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor software delivery optimization. Het bedrijf levert software en diensten die diverse teams, technologieën en processen met elkaar verbinden om de business value van software te maximaliseren. Meer informatie over de levering van kwaliteitssoftware op tijd en binnen het budget is te vinden op http://www.borland.com/software_delivery

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com