MERCER HR CONSULTING

Jos Berkemeijer versterkt directieteam Mercer

Persbericht

Jos Berkemeijer versterkt directieteam Mercer
'Arbeidsparticipatie & arbeidsproductiviteit'

Amstelveen, 12 oktober 2004 - Jos Berkemeijer (49) is toegetreden tot de directie van Mercer Human Resource Consulting. Hij versterkt de directie op het gebied van Healthcare en Detachering & Interim Management.

Jos Berkemeijer heeft een succesvolle carrière doorlopen bij Achmea. Hij was daar verantwoordelijk voor Achmea Occupational Health (Sociale Zekerheid), waaronder de activiteiten inkomensverzekeringen, arbo- en reïntegratiedienstverlening vallen.
Daarvoor was hij binnen Achmea werkzaam in diverse directiefuncties. Vanaf 1992 was hij directievoorzitter van het pensioenbedrijf. Jos Berkemeijer is zijn loopbaan in 1976 begonnen bij Interpolis, waar hij als actuaris onder meer betrokken was bij de ontwikkeling van bank- en verzekeringsproducten.
Binnen Mercer is Jos Berkemeijer primair verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van Healthcare en Detachering & Interim Management. Het gebied van Healthcare omvat binnen Mercer, naast activiteiten rondom casemanagement, activiteiten op het gebied van assessments, training, coaching en opleidingen.
Berkemeijer richt zich in het bijzonder op:

- De afschaffing van prépensioen en de beperking van de toegang tot de WAO leiden voor werkgevers in Nederland tot majeure veranderingen op HRM-gebied. Deze ontwikkelingen vragen om een nieuwe visie, nieuw beleid en nieuwe producten. Ondersteuning van werkgevers in het formuleren en implementeren van die visie is van vitaal belang.
- Begrippen als ouderenbeleid en flexibel individueel deeltijdpensioen zullen daarbij opnieuw daadwerkelijk inhoud gegeven moeten gaan worden.

- Naast een verbreding en vergroting van de arbeidsparticipatie is ook het binnen een onderneming gericht verbeteren en optimaliseren van de arbeidsproductiviteit van belang.

- Nog meer dan in het verleden zullen ondernemingen ook een beleid gaan voeren dat gericht is op het voorkomen van arbeidsuitval. Nieuwe hierop gerichte deeldiensten, in de vorm van onder andere assessments, trainingen en outplacement- en replacementactiviteiten, zullen in toenemende mate worden ingezet om bovengenoemde doelstellingen te bereiken.
20)- Verzuim- en arbeidsongeschiktheidskosten vormen een belangrijke kostenpost in de winst- en verliesrekening van een onderneming. Financiële controle, beheersing en terugdringing van deze kosten is dan ook van groot belang. Het inzichtelijk en bestuurbaar maken van die kosten binnen een onderneming is hierbij een absolute voorwaarde.

- Integraal risicomanagement en rendementsoptimalisatie van alle personeelgerelateerde kosten op het gebied van pensioen, asset management, verzuim, arbeidsongeschiktheid en zorg zullen verder bijdragen aan een efficiënte en naar de stakeholders transparante bedrijfsvoering.

- De snel veranderende wetgeving op het gebied van sociale zekerheid, maakt dat de aandacht van lijn- en HR-management voor het primaire arbeidsproces steeds meer onder druk komt te staan. Ondersteuning van het management in het voorkomen en beperken van verzuim in een onderneming vraagt om gespecialiseerde aandacht. De aanstelling van professioneel, op post-HBO niveau, opgeleide casemanagers leidt tot forse besparingen op personele kosten, schadereductie en hogere arbeidstevredenheid. Ondersteuning van ondernemingen in het opleiden en het in de praktijk begeleiden van deze casemanagers is van groot belang.
Voor Jos Berkemeijer staat bij het bereiken van resultaten de samenwerking met mensen altijd centraal. Moeilijke marktomstandigheden deren hem niet. Of, zoals hij het zelf stelt: 'zelfs met tegenwind kun je goed zeilen'.


- Einde -

Afzender van dit persbericht is Mercer Human Resource Consulting Mercer Human Resource Consulting is een mondiaal bedrijf dat werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij haar klanten. Mercer is bij veel organisaties in Nederland vooral bekend om haar advies ten aanzien van pensioenen en employee benefits. Wereldwijd heeft Mercer meer dan 13.000 werknemers in 40 landen in dienst. In Nederland werken bijna 400 mensen (Amstelveen, Rotterdam en Velp). Mercer is onderdeel van de Mercer Consulting Group, een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies, die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC). Website: www.mercerhr.nl

Contactpersoon
Jos Berkemeijer, Directie, tel 020 431 3764,
jos.berkemeijer@mercer.com
IvRM Communicatie, Peter Davina, tel 035 692 69 43, mob 06 532 570 76, pdavina@ivrm.nl

12 okt 04 15:33