Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 12 oktober

Den Helder 12-10-2004 - 16.00 uur

Getuigen vechtpartij gezocht

Den Helder, dinsdag 12 oktober 2004.

Op zondag 22 augustus, tijdens de Julianadorper kermis, heeft er zich een vechtpartij voorgedaan tussen een aantal meisjes. Deze vechtpartij heeft plaatsgevonden tussen 20.00 uur en 21.00 uur op het Loopuytpark. Hierbij heeft een 16-jarig meisje uit Friesland letsel aan haar nek opgelopen. Het meisje is ontzet door een vrouw waarvan bekend is dat zij in de Klaverstraat in Julianadorp woont. Het onderzoek naar de toedracht van de schermutseling zit op dood spoor. De politie verzoekt de vrouw uit de Klaverstraat en andere getuigen contact op te nemen met de politie in Den Helder via 0900-8844.

Computer- en geluidsapparatuur gestolen uit woning

De Cocksdorp, maandag 11 oktober 2004.

Maandagmiddag tussen 13.45 en 16.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Roggeslootweg. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werden een fotocamera, een laptop computer en een aantal diskettes meegenomen. Ook bleek dat de geluidsinstallatie was verdwenen.

Jongen aangehouden na mishandeling en vernieling

t Zand, maandag 11 oktober 2004.

Maandagavond is een 19-jarige jongen uit Oudesluis aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een man te hebben mishandeld en een raam te hebben vernield van een kassa van een kermisattractie. Dit gebeurde op de Keinsmerweg. De verdachte kreeg ruzie met de eigenaar van de attractie (botsautos) omdat hij over één van de auto liep. Toen de eigenaar hier iets van zei kreeg hij een klap. De verdacht pakte vervolgens een stuk hout waarmee hij een raam wilde vernielen van de kassa. Een persoon die dit wilde voorkomen werd door de verdachte met het stuk hout op het hoofd geslagen en vervolgens vernielde hij alsnog het glas van de kassa. Hierna verdween de verdachte. Kort daarop meldde hij zich aan het politiebureau in Schagen waar hij werd aangehouden. Tijdens de schermutselingen werd een man die de eigenaar van de attractie te hulp kwam door een onbekende persoon in het gezicht gespoten met mogelijk pepperspray. De dader van deze mishandeling is niet bekend geworden.

Goederen weggenomen uit woning

Den Helder, dinsdag 12 oktober 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Sumatrastraat. De bewoner ontdekte de inbraak omstreeks 03.00 uur. Men kwam in de woning door het uitnemen van een raam. Vanuit het huis werden onder andere een camcorder en een laptop computer weggenomen. Ook bleken een aantal sleutels te zijn verdwenen.

Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag

Den Helder, dinsdag 12 oktober 2004.

Dinsdagmorgen moest de 19-jarige bestuurster van een personenauto uit Schagen haar rijbewijs inleveren. Kort daarvoor zag een agent de vrouw rijden over de Waddenzeestraat. Vlak voor een onoverzichtelijke bocht haalde de vrouw een aantal personenautos en een zogenaamde wiellader in. Toen vanuit tegenovergesteld richting een auto naderde kon deze maar net een aanrijding voorkomen door de berm in te sturen. In verband met dit gevaarlijke rijgedrag werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.