CORNER-STONE

10e Praktijkcongres Succesvol Persbeleid o.l.v. Paul Witteman

Op dinsdag 12 oktober organiseert Corner-Stone in Theater 't Spant te Bussum het (10e) Praktijkcongres Succesvol Persbeleid 2004. Onder dagvoorzitterschap van Paul Witteman biedt het programma een keur aan topsprekers waaronder Ad Scheepbouwer (KPN), Tjibbe Joustra (ex UWV), Rob Oudkerk (ex Gemeente Amsterdam), Peter Wakkie (Ahold) en Peter Paul de Vries (VEB).

Congresthema Ter verantwoording
Thema dit jaar is: Ter verantwoording. Publiek media en politiek oefenen de laatste jaren meer en meer druk uit op organisaties om verantwoording af te leggen over hun doen en laten. Men wil op alle fronten goed gedrag zien. De media zelf ontspringen de dans ook niet. Ook richting hen zwelt de discussie over (zelf)verantwoordelijkheid aan. Rekening houdend met deze ontwikkelingen dienen persvoorlichters hun beleid vorm te geven. Daarover gaat het 10e Praktijkcongres Succesvol Persbeleid.

Cases:

- Ahold

- KPN

- Politie Amsterdam-Amstelland

- UWV

- Pfizer (Viagra)

- Rob Oudkerk

- Essent

- NS

- VEB

Journalisten

- Pieter Broertjes (de Volkskrant)

- Cisca Dresselhuys (Opzij/Raad voor de Journalistiek)
- Maarten Huygen (NRC Handelsblad

- John Jansen van Galen (Het Parool)

- Crit Pingen (RTL Nieuws/RTL Z)

- Geert Nijland (BN/DeStem)

- Carla Joosten (Elsevier/De Journalist)

Jubileumavond met Alastair Campbell en Jack de Vries Ter gelegenheid van de 10e editie van het Praktijkcongres Succesvol Persbeleid vindt op dinsdagavond 12 oktober een spectaculaire ontmoeting plaats. Alastair Campbell (voormalig woordvoerder van de Britse Premier Tony Blair) en Jack de Vries (woordvoerder van Jan Peter Balkenende) praten over het omgaan met journalisten, spinning en hun visie op de toekomstige relatie tussen woordvoerders en de media. De avond staat onder leiding van Rick Nieman (RTL Nieuws).

Instapdag Opbouw & onderhoud van uw persnetwerk Op maandag 11 oktober vindt een Instapdag plaats over Opbouw & onderhoud van uw persnetwerk. Deze dag onder voorzitterschap van Ben Warner (Gasunie & UvA) is speciaal bedoeld voor persvoorlichters die nog niet zo lang in deze functie werkzaam zijn.

Stoomcursus persbeleid in crisissituaties
De Stoomcursus Persbeleid in crisissituaties van Charles Huijskens & Dig Istha vindt plaats op woensdag 13 oktober. Een intensieve eendaagse workshop, bestemd voor persvoorlichters die ook in slechte tijden de touwtjes in handen willen houden.

Voor meer informatie en/of foto:
Corner-Stone (Marie-Louise Geenen): tel. 023-5421926 of info@corner-stone.nl of www.corner-stone.nl


01 jul 04 09:20