Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WEEK 42

DE TIEN VAN UTREG
Debat - Leefregels. Dat bepalen we zelf wel!

Minister-president Balkenende kan er geen genoeg van krijgen: normen en waarden. Zelfs Europa moet eraan geloven! Maar wat willen we eigenlijk zelf: hoe willen we met elkaar omgaan en wat doen we eigenlijk al zelf om een beetje prettiger met elkaar om te gaan? TUMULT organiseert een debat op 12 oktober, aan vang 20.00 uur, Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Toegang vrij. Dit debat is onderdeel van een serie debatten georganiseerd door 6 debatcentra in het land. Voor meer informatie: www.debatcentra.nl.

Een debat zonder panel, maar met heel veel deskundigheid in de zaal! Marloes Elings probeert met kunst- en vliegwerk het denkwerk van de zaal uiteindelijk samen te vatten in Tien Utrechtse Regels die door beeldend kunstenares Corinne van Bergen gebeiteld zullen worden in Stenen Tafelen! Dichter Sander Koolwijk draagt voor uit eigen werk.

In Kanaleneiland hebben het wijkbureau en Stichting Welzijn Utrecht Zuid-West het project 'van en voor jongeren' opgericht om het contact tussen jongeren en buurtbewoners te verbeteren. In Hoograven heeft de voetbalclub een aantal gedragsregels geformuleerd om de orde op het voetbalveld te handhaven. En in Lombok proberen bewoners via een zelfgemaakte internetsite Lombox het onderlinge contact te verbeteren. Allemaal mooie initiatieven maar is het genoeg? Moeten er in Utrecht net als in Rotterdam, Gouda en Amsterdam tien gedragsregels (de nieuwe geboden) worden opgesteld?

TUMULT & Forum voor Democratische Ontwikkeling & Ver. Nederlandse Debatcentra Voor meer informatie: www.debatcentra.nl. In opdracht van het Ministerie van Algemene Zaken.