Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 12 oktober 2004

Map&Guide biedt online trainingen en infosessies voor softwaregebruikers

Met ingang van september 2004 biedt MAP&GUIDE, een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping- en routingsoftware, online trainingen aan voor haar klanten. Zij kunnen vanachter hun eigen pc snel en eenvoudig kennis maken met de uitgebreide toepassingen van Map&Guide producten. De trainingen worden gegeven in de Engelse taal. In Nederland is de verkoop van Map&Guide producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen. Dat bedrijf biedt reeds gratis infosessies aan waarbij binnen twee uur de voordelen van routeplanningsproducten worden toegelicht.

De infosessies en trainingen leren de gebruikers om alle beschikbare functionaliteiten van het softwarepakket optimaal te benutten. De nieuwe online trainingen worden met ingang van september aangeboden en in de Engelse taal gegeven. Voor nieuwe- en ervaren gebruikers van zakelijke Map&Guide producten, die niet in bedrijfsverband een cursus krijgen aangeboden voor de omgang met mapping- en routingsoftware, kan een individuele online training interessant zijn. De aangeboden modules kunnen verspreid over meerdere dagen vanaf de werkplek worden gevolgd. Via het programma Netviewer kan de trainer zijn programma interface laten zien en die van de gebruiker observeren. Door op het scherm een duidelijk zichtbare pijl te gebruiken begeleidt de trainer de cursist door de verschillende stappen. Er hoeft geen software op de pc geïnstalleerd te worden en er is geen speciale infrastructuur nodig. Een telefoon, een internetverbinding en bij voorkeur een headset is het enige dat nodig is. Tijdens de online-training komen onderwerpen als kaartfuncties, profielen, routeplanning, tolberekening, voertuigprofielen, database verbindingen, geocodering, transportschema's en kostencalculatie aan bod. Gebruikers die liever een beknopte infosessie volgen, kunnen terecht bij PTV-Ordis. Tijdens deze sessies wordt een theoretische uiteenzetting gegeven en praktische voorbeelden behandeld. Diverse toepassingsgebieden worden geanalyseerd en toegelicht in een case study van een gebruiker waarin één of meerdere van de Map&Guide tools zijn geïmplementeerd. Geïnteresseerden voor de gratis infosessie kunnen zich aanmelden door het formulier in te vullen bij de rubriek nieuws/infosessies op de website van PTV-Ordis (www.ptv-ordis.com). Aanmelden voor de online training kan via de website www.mapandguide.com. Bij de rubriek service/training is hierover meer informatie te vinden. De kosten van de online training zijn ¤ 298,00 (ex BTW) per module. Er kan gekozen worden uit de volgende modules: map&guide intranet, map&guide transport, map&guide call center, map&guide 25h, map&guide, map&guide distance server en map&guide toll pro.

Noot voor de pers:

Meer informatie over MAP&GUIDE is te vinden op www.mapandguide.com. en www.ptv-ordis.com. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met Dyon van Gaans, directeur van PTV-Ordis B.V. in Breukelen, telefoon: 0346- 581 600.

Nederlands perscontact: Wisse Kommunikatie, Jacqueline Haarman of Theo Snijders, telefoon 026-443 1523 of per e-mail jacqueline.haarman@wisse-worldcom.nl, of theo.snijders@wisse-worldcom.nl.

Over Map&Guide

Map&Guide GmbH uit Karlsruhe is een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping en routing software. De professionele routeplanner map&guide heeft in Duitsland en de Benelux meer dan 50.000 zakelijke gebruikers. Het portfolio van Map&Guide omvat standaard producten voor routeplanning, dealerzoeksystemen op internet, ASP-diensten, componenten, die in applicaties van derden geïntegreerd kunnen worden, en geografische informatiesysteem voor mobiele toepassingen als notebooks, PDA's en smartphones. Map&Guide is een volledige dochteronderneming van het Duitse PTV AG. In Nederland is de verkoop van Map&Guide-producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen, net als Map&Guide een dochter van PTV AG. De technologie van Map&Guide wordt in de sector logistiek en transport al veel gebruikt. Zowel de logistieke programma's Intertour en Interload als de TLNplanner, die samen met de brancheorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) Zeecontainervervoerders (VZV) ontwikkeld is en die door PTV-Ordis op de markt gebracht worden, zijn vrijwel volledig met Map&Guide-technologie ontwikkeld.