Dienstenbond CNV

Voortgang gesprek met Aldi Holding
12-10-2004

Gebruikmakend van de korte windstilte tussen alle acties gericht op het kabinetsbeleid is inmiddels overleg gevoerd met Aldi Holding omtrent onder andere de filiaalleiderscontracten en de min/meerurendiscussie.

Filiaalleiderscontracten
Aldi heeft ruim de tijd genomen om met een nieuwe opzet te komen ten aanzien van de filiaalleiderscontracten. Een eerste concept ligt er nu. CNV Dienstenbond heeft inmiddels de nodige vragen en aanvullende opmerkingen geplaatst, waarop de Holding nog moet reageren. Dit zal nog enige tijd kosten.

Alvorens het contract aan u te gaan voorleggen willen wij een en ander getoetst zien aan arbeidstijdenwet en CAO. Wij zijn niet voor niets drie jaar aan het procederen geweest.

De nieuwe contracten zullen uiteraard ter goedkeuring worden voorgelegd aan de leden, Ook de ondernemingsraden zullen apart door ons worden geïnformeerd zoals dat met hen enige tijd geleden is afgesproken.

Wij hebben aan de directie al aangegeven een dergelijke bijeenkomst te gaan plannen.

Min/meeruren
Tijdens het vorige overleg is dit onderwerp al door CNV Dienstenbond aangekaart. De directie geeft aan het probleem serieus genomen te hebben, en daar waar dat kon het opgelost te hebben. Dat geldt nog niet op alle werkplekken. Het ligt niet in de lijn om grote saldi minuren op te bouwen. Dit erkent Aldi ook.

Niettemin heeft men ook gemeend vanwege omzetontwikkelingen de bezettingen in winkels terug te gaan brengen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het minder snel kunnen terugdringen van het saldo minuren.

Wij willen graag de vinger aan de pols houden. Een krappere bezetting kan leiden tot extra werkdruk en extra werk. Dit moet echter blijven passen in arbeidstijdenwet en CAO. Indien u onevenredig veel uren moet maken, dan moet u aangeven het hier niet mee eens te zijn, in de lijn filiaalleider, districtsleider en vestigingsleider. Komt u er intern niet uit, dan horen wij dat graag van u. Dat geldt ook voor het creëren van een minurensaldo.

Wij houden u op de hoogte! Hou ook de brievenbus in de gaten ten aanzien van de CAO-onderhandelingen in de supermarktbranche en natuurlijk over onze inzet tegen de kabinetsplannen.

Heeft u vragen over deze nieuwsflits, neemt u dan gerust contact op met bestuurder, Richard Leloux. Telefoon (023)5670615 of e-mail r.leloux@cnvdibo.nl