Ingezonden persbericht

Eindelijk een werkende internetverbinding met de Ams-IX

Fiberworld start met een eigen "POP" in Groningen

GRONINGEN, 20041012 -- Fiberworld is aanwezig in Groningen. Met een eigen "Point of Precent" (POP) in de stad Groningen levert Fiberworld breedbandige IP data verbindingen aan diverse klanten in de provincie Groningen. "De behoefte voor onze diensten is er al jaren": vertelt algemeen directeur Harmen Dam. Echter de betrokken partijen werden door ambtelijk gesteggel lamgelegd.


Via onze 'POP' kunnen wij Groningse bedrijven, die behoefte hebben aan snelle breedbandige data verbindingen, rechtstreeks een koppeling krijgen naar Amsterdam, en zo verbonden zijn met de wereldwijde 'Internet Backbone'.

Vooral beheerders van bestaande en nieuwe (Wireless) Internet projecten, en de gebruikers van de GNIX in Groningen kunnen over deze verbinding, rechtstreeks koppelen met Amsterdam. Op deze wijze kunnen zij daar goedkoop hun dataverkeer inkopen of koppelen met één of meerdere datacenters al daar.

Gebruikers van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) kunnen nu ook hun diensten rechtstreeks in Groningen afleveren en verbinden met Europese Internet Exchanges.
Een tiental internationale breedbandleveranciers die nu hun diensten in Amsterdam leveren, hebben al aangekondigd dat men hun breedbandige IP diensten nu ook via de "POP" van Fiberworld in Groningen wil gaan aanbieden.

"Ook in de noordelijke hoofdsteden, Leeuwarden en Assen start Fiberworld binnenkort met een eigen POP of IX": Aldus Harry Dijkstra, directeur van DIS Europe Group, waar Fiberworld een onderdeel van is: "Door het creëren van meerdere grote regionale Internetknooppunten in het noorden kunnen onze klanten op een betrouwbare en relatieve goedkope manier onderling IP verkeer uitwisselen en heeft men tevens een supersnelle verbinding met het Internationale IP netwerk".

Commercieel directeur René Moritz is zeer verheugd over een aantal diensten die nu ook in Groningen kunnen worden aangeboden."Een van de diensten die wij als DIS Telecom, ook een onderdeel van DIS Europe Group, in Groningen aanbieden is 'Voice over IP'. Deze manier van bellen via het Internet levert een grote besparing op de huidige telefoonnota. Vorige maand hebben wij een contract gesloten met Christelijke woningstichting Patrimonium. "Wij gaan niet alleen Internet toegang bieden": Aldus Directeur Van der Heide van het Patrimonium. Maar ook extra diensten. Zo gaan we direct 'Voice over IP' aan een paar duizend huishoudens in de stad Groningen leveren.

Omdat andere lokale Internet dienstenaanbieders voor dezelfde prijs als in Amsterdam gebruik kunnen maken van deze 'POP' in Groningen, kan dit een mogelijke stimulans zijn voor alle ICT en Internetachtige activiteiten in het Noorden en in het bijzonder voor de stad Groningen.