Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


13 oktober 2004


APELDOORN - Automobiliste loopt nekklachten op


Een 33-jarige automobiliste uit Epe heeft dinsdagavond (12/10) bij een aanrijding op de kruising Zwolseweg/Anklaarseweg nekklachten opgelopen. De vrouw reed over de Anklaarseweg en sloeg rond 19.30 uur linksaf de Zwolseweg in. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een 43-jarige automobiliste uit Apeldoorn, die rechtdoor reed. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw uit Epe werd door ambulancepersoneel behandeld maar hoefde niet naar het ziekenhuis.


APELDOORN - Auto's opengebroken


Autokrakers hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee auto's opengebroken. De dieven vernielden het slot van een auto aan het Poortersveld. Er is echter niets uit de auto verdwenen. Uit een auto aan de Wolwevershorst verdween onder meer het navigatiesysteem. Het is nog onbekend hoe de daders in de auto zijn gekomen. De beide eigenaren deden aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


UDDEL - Diefstal van computers


Onbekenden hebben dinsdagavond (12/10) uit een bedrijf aan de Elspeterweg vier draagbare computers gestolen. De daders hadden een ruit van de toegangsdeur vernield. Een getuige zag rond 23.45 uur twee mannen wegrennen en lichtte de politie in die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Winkeldievegge gepakt


De politie heeft dinsdagmorgen in een speelgoedwinkel op de Eglantier een 34-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden die speelgoed ter waarde van bijna 7 euro had gestolen. Winkelpersoneel betrapte de vrouw die haar overdroeg aan de politie. Zij kreeg een boete van 125 euro en werd na verhoor heengezonden.


APELDOORN - Man betaalt met vals geld


Een 22-jarige man uit Polen heeft dinsdagavond (12/10) bij een benzinepomp op de A1 betaalt met een vals eurobiljet. De man had getankt en wilde rond 19.15 uur afrekenen met een biljet van 200 euro. Onder de scanner bleek het biljet vals te zijn. Winkelpersoneel lichtte de politie in en de Pool bleef netjes op de politie wachten. De politie nam de verdachte mee en sloot hem voor verder onderzoek op in een cel. Intussen is vastgesteld, dat het om een val biljet gaat. Het onderzoek gaat verder.


APELDOORN - Politie treedt op als reddende engel


De politie heeft dinsdag (12/10) tweemaal als reddende engel opgetreden. Een glazenwasser die aan het werk wilde, ontdekte rond 16.30 uur in een woning aan de Jachtlaan dat een vrouw in de gang op de grond lag en niet reageerde. De man waarschuwde de politie. Bij aankomst van de sterke arm bleek de vrouw zelf uit de gang te zijn gekropen. Ambulancepersoneel bracht de 74-jarige vrouw voor verder onderzoek naar het ziekenhuis en de politie lichtte de zoon van de vrouw in. Diezelfde dag rond 18.25 sloot een bewoonster van de 1e Wormenseweg zich buiten terwijl haar drie maanden oude baby binnen was. De politie alarmeerde de brandweer die met een ladderwagen de niet afgesloten balkondeur bereikte en zo de woning kon betreden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --