Gemeente Rotterdam

Accountant- en adviesbureau KPMG gaat de jaarrekening van de gemeente Rotterdam controleren. Burgemeester Opstelten ondertekent op donderdag 14 oktober een overeenkomst met KPMG voor het verstrekken van de accountantscontrole. De Rotterdamse gemeenteraad is de eerste van de grote steden die heeft besloten om een eigen - externe - accountant te benoemen. KPMG gaat voortaan in opdracht van de raad de jaarrekening controleren. Hiermee geeft de gemeenteraad concreet invulling aan zijn controlerende functie in het duale stelsel.

Eind 2003 stelde de raad de Controleverordening vast; een gevolg van de gedualiseerde Gemeentewet. De selectiecommissie bestaande uit raadsleden hield zich in de afgelopen maanden bezig met de voordracht van de accountant. Vervolgens heeft de raad op 30 september 2004 een eigen externe accountant benoemd.

KPMG gaat de concernrekening over het jaar 2004 controleren. De accountant toetst de jaarrekening op juistheid en rechtmatigheid en rapporteert daarover aan de gemeenteraad. De Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR) zal namens de gemeenteraad het eerste aanspreekpunt zijn voor KPMG.

Bron: Griffie, 13-10-2004

[sitestat.gif?name=Gemeenteraad krijgt eigen externe accountant&nr=2040658]