Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 oktober 2004

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Losser

Een 40-jarige man uit het Duitse Gronau reed woensdag 13 oktober omstreeks 17.00 uur met zijn racefiets op het fietspad parallel gelegen aan de Gronausestraat in Losser. Bij de kruising met De Pol verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Albergen. Gevolg was een aanrijding, waarbij de 40-jarige fietser ribfracturen opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Gronau overgebracht. (bps: 04-127275)

Winkeldieven aangehouden

Vier verdachten aangehouden na diefstal van kleding

Hengelo

Woensdag 13 oktober werd omstreeks 18.15 uur door een medewerker van een winkel aan de Nieuwstraat gemeld dat hij voor een woning aan de Nieuwsteeg stond, waarin zich op dat moment een aantal winkeldieven bevonden. De medewerker had gezien dat enkele meisjes een trui en een broek uit de winkel hadden weggenomen en was hen achterna gegaan. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen in de woning vier verdachten aan; drie meisjes uit Enschede van resp. 13, 17 en 18 jaar en een 17-jarig meisje uit Borculo. De meisjes ontkenden de diefstal. De agenten hielden de vier verdachten aan. Een van de meisjes haalde vervolgens de gestolen kleding te voorschijn en gaf deze aan de agenten. De vier verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-127282)

Tasjesroof

Vrouw wordt door fietsende man beroofd van tas

Enschede

Een 22-jarige vrouw uit Enschede deed aangifte van diefstal van haar zwarte tas met hierin onder meer een portemonnee en mobiele telefoon. Op het moment dat de vrouw haar fiets had gepakt uit een stalling bij een appartementencomplex aan de Julianastraat in Enschede, kwam er een man aanfietsen en griste haar tas uit haar hand. De dader ging er vervolgens hard fietsend vandoor. Het signalement van de man is als volgt: een man met lichtgetinte huidskleur, ongeveer 30 jaar, normaal postuur en zwart lang haar in een staart gebonden. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een zwart gewatteerde en zeer ruim zittende jas en een zwarte baseballkap. De man fietste op een oude herenfiets in de kleur grijs. (04-127069)

Rijden onder invloed

Aangehouden automobilist blijkt zodanig onder invloed van alcohol, dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd

Haaksbergen

Politieagenten zagen donderdag 14 oktober omstreeks 02.15 uur een auto al slingerend over de Eibergsestraat in Haaksbergen rijden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,44 promille. Tegen de bestuurder, een 32-jarige man uit Wierden, wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (bps: 04-127363)

Vrouw aangereden

Vrouw raakt gewond na aanrijding met andere fietsster, die er na de aanrijding vandoor gaat zonder haar identiteit kenbaar te maken; politie zoekt getuigen

Borne

Een 45-jarige vrouw uit Borne reed dinsdagmiddag 12 oktober omstreeks 14.15 uur op de Oude Hengeloseweg in Borne. Uit tegenovergestelde richting naderde drie meisjes op een fiets. Zij fietsten naast elkaar. Toen de meisjes met z'n drieën tegelijk een geparkeerd staande auto passeerden, raakte een van hen de 45-jarige vrouw. Zij kwam hierdoor ten val. De meisjes scholden de vrouw uit en fietsten door. De 45-jarige vrouw liep door de val pijn op aan de linkerzijde van haar lichaam en gaat voor onderzoek naar de huisarts.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Borne via het nummer 0900-8844. Van twee meisjes is bekend dat zij een oranje jack droegen, blond haar hebben en ongeveer 14/15 jaar oud zijn. (bps: 04-126839)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --