1e persbericht van donderdag 14 oktober 2004

Eindhoven 14-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert twee verdachten fietsendiefstal

Twee Eindhovense jongens van 15 en 16 jaar oud zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat ze een fiets gestolen zouden hebben. Bij de politie kwam woensdag rond 23.45 uur de melding binnen dat twee jongens een fiets aan het stelen waren op de Willem van Kesselstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, ging het duo er vandoor. Na een achtervolging kon de 15-jarige jongen kort voor middernacht op de Drijffhoutstraat worden aangehouden. Na onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de andere verdachte. Hij is vervolgens rond 1.45 uur in zijn woning in Woensel-Zuid aangehouden. Ze zijn beide ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Mannen met auto met valse kentekenplaat aangehouden

Twee Tilburgers (18 en 19 jaar) zijn woensdagavond rond 20.15 uur aangehouden op de Zwaanstraat. Agenten zagen het duo op de Achtseweg Zuid rijden in een auto zonder voorbumper en zonder kentekenplaat aan de voorkant. Nadat de auto op de Zwaanstraat werd gecontroleerd, bleek dat de kentekenplaat die aan de achterkant van de wagen zat, vals was. De mannen zijn daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte van inbraak opgepakt

Een 31-jarige man zonder bekend woonadres is donderdagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de Stationsstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor een inbraak heeft gepleegd in een winkel op het station. Een getuige had gezien dat de man een ruit van de zaak had ingegooid en de winkel was binnengegaan. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, zat de verdachte buiten de winkel op de grond. Hij had een zak met rookwaar en snoepgoed bij zich. De man is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Autodief aangehouden

In Venray is woensdagmiddag een 21-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij reed in een Ford Escort die in de nacht van dinsdag op woensdag in de Helmondse Waalstraat was gestolen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Oirschot: Woninginbraak

Woensdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan de Bestseweg. Aan de achterkant is een ruit vernield. Uit de woning is een portemonnee met 60 euro en een gouden halsketting gestolen.

Veldhoven: Mannen met auto met valse kentekenplaten aangehouden

Twee mannen uit Valkenswaard (39 en 18 jaar) zijn donderdagochtend rond 4.15 uur aangehouden op de parkeerplaats Oeijenbos langs de snelweg A67 bij Veldhoven. Surveillerende agenten zagen de mannen daar bij een auto staan. Bij controle van het kenteken bleken er valse kentekenplaten op de wagen te zitten, waarna het duo werd aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Budel Dorplein: Gereedschap weggehaald

Bij een insluiping in een schuur bij een woning aan de Koningin Wilhelminastraat zijn een boor- en een schuurmachine gestolen. Dat gebeurde woensdag rond 19.00 uur. De schuur was niet afgesloten.

Budel Dorplein: Woninginbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Stationsweg. Daarbij zijn twee jassen, een tasje met onder meer identiteitspapieren, en twee mobiele telefoons weggehaald. Het slot van een achterdeur is opengebroken.

Deurne: Geld weg na inbraak

Bij een inbraak in een instelling aan de Meester de Jonghlaan is een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Dat gebeurde donderdagochtend rond 5.00 uur. Een raam van het gebouw is opengebroken.