Ingezonden persbericht


Persbericht

GEODAN MOBILE SOLUTIONS EN JENTRO TECHNOLOGIES WINNEN ORACLE AWARD VOOR INNOVATIE

De Meern, 14 oktober 2004 Oracle heeft de EMEA-winnaars van de eerste Oracle PartnerNetwork® Innovation Award bekendgemaakt. Het Nederlandse Geodan Mobile Solutions heeft de eerste prijs gewonnen met Geodan Movida, een geïntegreerde oplossing voor mobiele locatiediensten. De tweede prijs ging naar het Duitse Jentro Technologies voor activepilot, een op Java gebaseerde off-board navigatieservice via de mobiele telefoon.

De awards zijn in het leven geroepen om innovatie bij partners te stimuleren en te belonen. Ze brengen oplossingen, diensten of initiatieven onder de aandacht waarin technologie van Oracle is toegepast om meerwaarde voor de klant te creëren en nieuwe afzetmogelijkheden te ontwikkelen.

Geodan Movida - unieke integratie van verschillende types locatie-informatie Met Geodan Movida kunnen informatiegegevens over locaties vanuit verschillende technologieën worden geïntegreerd. Wi-Fi, RFID en mobiele technologieën voorzien applicaties die draaien op Oracle 10g van gestandaardiseerde, real-time lokalisatiegegevens. Een ziekenhuis kan bijvoorbeeld zijn ambulances lokaliseren met behulp van GPS of mobiele technologieën. Met RFID kan het materiaal worden gemerkt en kan bijvoorbeeld het aantal diefstallen worden teruggedrongen, en met Wi-Fi kan belangrijke medische apparatuur worden getraceerd en zo onmiddellijk worden gelokaliseerd indien nodig. Geodan Movida brengt al deze verschillende soorten informatie samen, standaardiseert het en maakt het in real-time beschikbaar voor de database en applicaties. In de gezondheidssector kan dit levens van patiënten redden. In andere industrieën gaan de efficiency, het kostenbeheer en de kwaliteit van dienstverlening er op vooruit.

Geodan Movida wordt al veel gebruikt in verschillende sectoren zoals gezondheidzorg, retail en distributie, de overheid, transport en toerisme. Daar is een simpele verklaring voor: het stelt organisaties in staat nieuwe applicaties en diensten te ontwikkelen, waarbinnen de real-time locatietechnologie ingezet kan worden, aldus Dr. Euro Beinat, CEO bij Geodan Mobile Solutions. Oracle Database en Application Server 10g bieden Geodan Movida een uitstekend platform voor beheer van essentiële informatie over locaties.

Voor Oracle gaat het bij innovatie niet alleen om producten van onze eigen R&D-afdeling; het brengt ook samenwerking met de partners met zich mee om oplossingen te ontwikkelen. We geven Geodan Mobile Solutions en Jentro Technologies dan ook graag erkenning voor hun innovatieve oplossingen, aldus Vasu Briquez, EMEA-voorzitter van de Oracle Innovation Board.

Geodan Mobile Solutions is een Oracle Certified Partner. Voor meer informatie over Geodan Movida: www.geodan.com/movida

Meer informatie over activepilot van Jentro Technologies kunt u vinden in het volledige persbericht op: www.oracle.com/corporate/press/2004_oct/emeaopninnovationawards.html of op www.activepilot.com.

Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.