Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


14 oktober 2004


Zutphen - Fietsster raakt gewond


Bij een aanrijding woensdag (13/10) rond 16.55 uur op de Berkenlaan, raakte een 46 jarige Warnsveldse gewond. Een 75 jarige automobiliste uit Zutphen reed over de Warnsveldseweg. Zij wilde bij de kruising met de Berkenlaan linksaf slaan en liet hierbij de fietsster uit Warnsveld niet voorgaan. De Warnsveldse werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Eerbeek - Gewonde na aanrijding


Op de Harderwijkerweg raakte woensdag (13/10) rond 17.10 uur een 17 jarige jongen uit Dieren gewond na een aanrijding. De jongen fietste over het fietspad langs de Harderwijkerweg en stak plotseling over. Een 20 jarige bestuurder uit Apeldoorn kon niet meer op tijd remmen en een aanrijding was het gevolg. De 17 jarige had beenletsel en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Scooterrijder gaat onderuit


Een 17 jarige bestuurder van een scooter uit Warnsveld is woensdagavond (13/10) rond 22.00 uur met zijn scooter onderuit gegaan. Hij reed over de Jan Brugmanstraat vanaf de Ooijerhoekseweg en had niet voortdurend zijn scooter onder controle. In een bocht naar links verloor hij de macht over het stuur en botste hij met zijn hoofd tegen de stoeprand. Omdat de jongen geen helm droeg, liep verwondingen op aan zijn hoofd en werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Bleek dat de Warnsvelder had gedronken en in het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen.


Warnsveld - Inbraken in auto's


Woensdagavond werd op een parkeerplaats bij de sporthal aan de Bussenweide ingebroken in twee auto's Dit moet gebeurd zijn tussen 18.00 en 19.00 uur. Van de auto's werd een ruit vernield. Weggenomen werden de autoradio cd-spelers.


Vorden - Proces verbaal na belediging


De politie heeft woensdagmiddag een 34 jarige Lochemmer proces verbaal aangezegd. De man stak op de Dorpsstraat in Vorden zijn middel op tegen twee agenten de in een politieauto reden. De man gaf als reden dat hij zich ergerde aan de agenten. Proces verbaal wordt opgemaakt voor het belediging van een ambtenaar in functie.


Lochem - Bromfietser rijdt te hard


De politie heeft woensdag (13/10) bij controle op de Larenseweg een 17 jarige bromfietser uit Laren betrapt op te hard rijden. Hij reed 80 km over het fietspad. Hem werd een bekeuring aangezegd voor het rijden op het fietspad en de bromfiets werd in beslag genomen voor technisch onderzoek.


Vorden - 68 bestuurders te hard


Het team verkeershandhaving heeft woensdag (13/10) bij controle op de Wildenborchseweg 68 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1620 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Zutphen - Rijden door rood


Bij controle op verschillende locaties werd een automobilist bekeurd voor het rijden door het rode licht. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 1x te hard rijden, 2x te hoge constructiesnelheid snorfiets, 1x niet voeren van oranje platen, 1x onverzekerde snorfiets, 1x niet goed werkende remmen snorfiets, 1x niet in bezit van bromfietscertificaat, 1x niet dragen van de autogordel en 1x rijden in een eenrichtingsweg.


Almen/Eefde/Zutphen - inbraak met gestolen auto


Donderdagochtend rond 08.15 uur kreeg de politie een melding, dat er een grijze Opel Kadett gedeeltelijk in het water van het Twentekanaal lag. Bij controle door de agenten bleek de auto van een inwoonster uit Zutphen te zijn. De auto was afgelopen nacht gestolen vanaf de Voorstewrallee. Bij de auto werden diverse lege bierblikken gevonden. Kort daarop werd een inbraak bij een drankenzaak in Almen gemeld. Hier was een ruit ingeslagen en bleken een aantal blikjes bier gestolen. De link naar de eerdere melding was snel gelegd en de politie zoekt eventuele getuigen die iets bijzonders hebben opgemerkt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --