Gemeente Gouda



datum: 14 oktober 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: (0182) 58 83 93

doorvaart blijft open

De vaarverbinding tussen de Breevaart en de Elfhoevenplas aan het einde van de Wethouder Venteweg blijft open. Het dempen van de sloot ter hoogte van de Platteweg gaat niet door. Wethouder Vermeij heeft opdracht gegeven het nieuwe herinrichtingsplan voor de Wethouder Venteweg hierop aan te passen.

De wethouder Venteweg wordt in de toekomst flink aangepakt. De verzakking van deze straat is al jaren een groot probleem. De gemeente heeft bewoners recentelijk geïnformeerd over de aanpak voor de nieuwe wegverharding en het vernieuwen van het rioolstelsel van de Wethouder Venteweg. Daarbij wordt ook de bodem van de weg opgehoogd.

De gemeente heeft ook een nieuw herinrichtingsplan gepresenteerd, waarin het dempen van de sloot ter hoogte van de Platteweg was opgenomen. Er moet ruimte worden gevonden voor vrachtwagens die aan het einde van de wethouder Venteweg moeten kunnen keren. Het nieuwe inrichtingsplan maakt het voor vrachtwagenchauffeurs namelijk onmogelijk, om zoals nu te doen gebruikelijk, achteruit de straat weer uit te rijden.

Op dit voorstel kwamen veel reacties en bezwaren binnen van zowel particulieren als verenigingen zoals Kano Vereniging de Goudse Peddel. Wethouder Vermeij heeft naar aanleiding hiervan opdracht gegeven om naar nieuwe oplossingen te zoeken voor chauffeurs die met lange vrachtwagens de straat in willen rijden. Het dempen van de sloot komt te vervallen en de bestaande brugconstructie wordt gehandhaafd. De gemeente gaat met de langs de wethouder Venteweg gelegen bedrijven hierover in gesprek.


-- einde bericht --