Amsterdam RAI

Wifac tekent contract voor beursdeelname

VLGA GOED VERTEGENWOORDIGD OP GRAFIVAK 2005

De voorbereidingen voor Grafivak 2005 zijn in volle gang en de vooruitzichten voor het vakevenement zijn gunstig. De leden van de Vereniging van Leveranciers voor de Grafische en Aanverwante industrie (VLGA) zijn goed vertegenwoordigd tijdens het vakevenement. Handelshuis Wifac, een van de grootste leveranciers van systemen, ICT en materialen voor de grafische en communicatie industrie, tekende afgelopen maandag als eerste uit de rij marktleiders van grafische toeleveranciers het contract met Amsterdam RAI. Inmiddels heeft een groot aantal bedrijven en organisaties ruimte op de beursvloer gereserveerd, onder wie MAN Roland, Agfa-Gevaert, Komori International en Kodak Polychrome Graphics. Grafivak 2005 wordt van 10 tot en met 13 mei gehouden in Amsterdam RAI.

De nieuwe opzet van Grafivak en de uitdaging om in deze sterk veranderende markt met nieuwe oplossingen te komen, hebben een belangrijke rol gespeeld in de beslissing van Wifac om aan het vakevenement deel te nemen. Het handelshuis is er van overtuigd dat digitale oplossingen en gedrukte media elkaar zullen versterken en beide een leidende rol zullen gaan spelen in het verspreiden van informatie. Dit gegeven zal Wifac tijdens Grafivak 2005 dan ook in al haar presentaties tot uiting laten komen. Algemeen directeur Piet de Haas van Wifac: Wij zullen in Amsterdam RAI het neusje van de zalm in de huidige productieprocessen, van creatie tot en met afwerken in het druk- en printproces, combineren met de digitale technologieën zoals die nu al beschikbaar zijn. Op onze stand zal de beursbezoeker het samenspel tussen de meer traditionele onderdelen in het grafische productieproces en de multimediale communicatie toepassingen in al zijn facetten kunnen beleven.

DPP 2005
Tijdens Grafivak 2005 wordt ook de tweejaarlijkse Digital Production & Printing Conferentie (DPP) gehouden in Amsterdam RAI. Deelnemers aan deze conferentie kunnen presentaties volgen van internationale marktleiders over oplossingen op het gebied van print productie en industrieel printen. Daarnaast tonen fabrikanten tot bewerkers, uitgevers en retailers nieuwe technische en commerciële toepassingen.

Piet de Haas: Het combineren van Grafivak met de DPP zal het multimediale karakter van het vakevenement alleen maar versterken. Grafivak moet weer het nationale podium worden waar een zo breed mogelijk speelveld vanuit de communicatie industrie vertegenwoordigd is.

Meer informatie over Grafivak is te vinden op www.grafivak.nl.

Amsterdam, 14 oktober 2004

Noot voor de redactie /