ABVAKABO FNV

ACTIES OV: grote steden plat

Donderdag 14 oktober staakt het stadsvervoer in de steden Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Dat hebben kaderleden van ABVAKABO FNV besloten. Ook het trein- en streekvervoer ligt vrijwel overal stil, waardoor in de meeste middelgrote en kleinere steden ook geen openbaar vervoer rijdt.

De staking geldt voor 24 uur en begint donderdagochtend bij het begin van de dienst. Uitzondering is het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht, dat tussen 10.00 en 14.00 uur staakt. Kaderleden van het GVB in Amsterdam hebben besloten niet te staken, zo kort na hun staking op 27 september. De actie maakt onderdeel uit van het actietraject 'Nederland verdient beter', waarmee FNV, CNV en MHP na 2 oktober doorgaan. De acties richten zich tegen de kabinetsplannen rond onder andere prepensioen, WW en WAO.

In vele sectoren vinden werkonderbrekingen en stakingen plaats. De actie in het openbaar vervoer is de eerste. De komende weken volgen er werkonderbrekingen of stakingen bij de politie, de zorg, het onderwijs, de gemeenten, de kunsten, de sociale werkvoorziening, de post en defensie. De zorgsector komt 11 november in actie.

De bonden hebben eerder aangegeven dat het kabinet de acties in het openbaar vervoer tot het laatste moment kan voorkomen. Op woensdag 13 oktober heeft het kabinet tot 18.00 uur de tijd om te tonen dat er rek zit in de plannen.


---


---Wilt u meer weten over de acties of ABVAKABO FNV, kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Peter Wiechmann landelijk bestuurder (06) 51 50 16 57 Ubbo Dijk voorlichter (06) 20 95 68 21

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

12 okt 04 17:01