UPC NEDERLAND

Akkoord UPC en Combivisie over wijziging contract

UPC en de Stichting Combivisie Regio zijn het eens over wijziging van het contract

Amsterdam/Helmond, 14 oktober 2004 - Kabelbedrijf UPC en de Stichting Combivisie Regio zijn het eens geworden over de wijziging van het exploitatiecontract zoals dat sinds 1997 bestaat. Afspraak is dat voortaan de nationale wet- en regelgeving bepalend is voor de exploitatie van het kabelnetwerk van UPC in de voormalige Combivisie-kabelnetten. Op basis van contractuele afspraken treedt de Stichting Combivisie Regio op voor abonnees in 18 gemeenten in Zuid-Oost Brabant en Limburg.

De afspraken omvatten ondermeer de harmonisering en uitbreiding van het analoge standaardpakket voor radio en televisie naar 30 kanalen. Een van de gevolgen daarvan is dat daardoor Eurosport weer deel zal uitmaken van het analoge standaardpakket.

Herziening van het contract betekent ook dat nationale wet- en regelgeving leidend is bij het vaststellen van de tarieven voor het standaard radio- en televisiepakket. UPC zal het tarief voor het standaardpakket in het Combivisiegebied per 1 januari 2005 in lijn brengen met het door UPC landelijk geharmoniseerde tarief van 15,20 euro. In de eerste twee jaren zal nog een individuele compensatie Combivisie van respectievelijk 2,- euro en 1,50 euro per maand van toepassing zijn.

Diederik Karsten, Algemeen Directeur van UPC Nederland zegt: 'Wij zijn blij dat deze intensieve en constructieve besprekingen tot een goed einde zijn gebracht. Naast hetgeen door landelijke wet- en regelgeving wordt bepaald, is er nu ook een oplossing gevonden voor specifieke elementen in het Combivisiecontract.'

Jan van der Zanden, voorzitter van de Stichting Combivisie Regio stelt: 'Het was zeker niet eenvoudig om de hogere tarieven te accepteren, maar we hebben toch voor deze oplossing gekozen, omdat het contract de mogelijkheid bood tot productsegmentatie op 1 januari 2005. Die optie had zeker niet onze voorkeur. We denken dat we nu het beste voor de klanten hebben bereikt. Een mooi, groter TV-pakket met een financiële bijdrage in de komende jaren.

UPC Nederland
UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =