Ingezonden persbericht


Persbericht

Gartner positioneert FileNet als 'leader' in Business Process Management Magic Quadrant

Duidelijke marktvisie en daadkracht belangrijkste evaluatiecriteria

Costa Mesa, Calif. / Amstelveen, 14 oktober 2004 - - FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), toonaangevend leverancier op het gebied van Enterprise Content management (ECM)- en Business Process Management (BPM)-oplossingen, heeft bekend gemaakt dat het wederom als 'leader' is opgenomen in het Magic Quadrant van zuivere Business Process Management (BPM)-leveranciers.

'Leaders' zijn volgens Gartner leveranciers die momenteel goed presteren, een heldere kijk hebben op marktontwikkelingen en doelgericht bezig zijn met het behouden van hun marktleiderspositie. Het rapport, getiteld: "Magic Quadrant for Pure-Play BPM, 2Q04," is geschreven door Jim Sinur, vice president en toonaangevend analist. Het rapport geeft aan dat "Leveranciers in het 'leader' kwadrant naar alle waarschijnlijkheid een hoge omzet en een groot marktaandeel hebben in deze markt en producten leveren die een groot publiek aanspreken". Bovendien wordt in het rapport gezegd: "We tillen zwaar aan de betrouwbaarheid van leveranciers en producten in dit Magic Quadrant. De economische situatie in het algemeen, en in dit segment in het bijzonder, is uitdagend. Kopers zijn daarom terecht bezorgd of hun keuze voor BPM-technologie de voortdurende turbulentie in de markt zal overleven."*

Het complete Gartner Pure-Play Business Process Management Magic Quadrant rapport kunt u vinden op: http://www.filenet.com/English/Products/Business_Process_Manager/ .

"Het feit dat we vermeld staan in het 'leader' kwadrant zien we als een bevestiging dat onze kwaliteiten op het gebied van BPM tot de beste in de markt behoren", zegt Lee Roberts, voorzitter en CEO, FileNet Corporation. "Onze klanten onderkennen dat het effectief beheren van processen essentieel is om zowel concurrentie- als operationeel voordeel te behalen. In de huidige dynamische markt is FileNet's Business Process Management-functionaliteit een onmisbaar instrument. Het stelt bedrijven in staat om adequaat te reageren op gebeurtenissen, gemakkelijker te reageren op veranderende marktomstandigheden, bedreigingen van concurrenten te minimaliseren en ROI (Return on Investment) te vergroten." Gartner Magic Quadrant benadrukt het belang van BPM Het Magic Quadrant rapport is belangrijk aangezien Gartner BPM als noodzakelijk goed beschouwt voor bedrijven. Ondanks de economische druk groeit de interesse voor BPM, teneinde differentiatie, concurrentievoordeel en waarde voor aandeelhouders te optimaliseren. Bedrijven die de juiste BPM-oplossing gebruiken, proberen zich ondanks deze druk te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie door belangrijke, repetitieve bedrijfsprocessen op elk organisatieniveau te automatiseren, integreren en optimaliseren.

FileNet's ECM: gericht op het nemen van betere en snellere beslissingen Om in de hedendaagse competitieve bedrijfsomgeving succesvol te zijn, gelooft FileNet dat het boven alles belangrijk is om snel en gedegen beslissingen te kunnen nemen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de juiste content wordt verzameld en dat deze op het juiste moment aan de juiste personen wordt afgeleverd. Sneller beslissingen nemen kan de efficiëntie verhogen, service verbeteren, kosten reduceren en uiteindelijk de winstgevendheid vergroten. Bovendien kunnen bedrijfsrisico's worden verlaagd, doordat medewerkers op het juiste moment toegang hebben tot de juiste informatie. Hierdoor wordt voorkomen dat ze ongegronde beslissingen nemen.

FileNet's P8 architectuur combineert uitgebreid procesmanagement, integratiemogelijkheden en rich content management om het snel en beter nemen van beslissingen te stimuleren. FileNet's gehele productreeks onderscheidt zich door de uitgebreide BPM-mogelijkheden, zoals geïntegreerde processimulatie, rapportage, analyse en de mogelijkheid voor klanten om bedrijfsprocessen in real-time te optimaliseren.


* Magic Quadrant for Pure-Play BPM, 2Q04; Gartner Research Note; 25 juni 2004 FileNet BV ­ Bouwerij 34-36, 1185 XX Amstelveen
Tel.: 020 543 1345, fax: 020 543 1363, internet: www.filenet.com

Over FileNet
FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) helpt organisaties betere beslissingen te nemen door de content en processen achter hun activiteiten te beheren. FileNet's enterprise content managementoplossingen (ECM) stellen klanten in staat om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden door content uit hun hele organisatie te beheren, hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een volledig aanbod aan connectiviteit te bieden die nodig is om het nemen van dagelijkse, belangrijke beslissingen te vereenvoudigen.

FileNet ECM-oplossingen bieden een uitgebreide reeks capaciteiten die integratie bieden met bestaande informatiesystemen. Zo levert zij voordelige oplossingen om echte zakelijke problemen op te lossen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982, hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder 81 van de Fortune 100-bedrijven, gebruikgemaakt van de voordelen die FileNet-oplossingen bieden bij het beheren van 'mission critical' content en processen.

Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. Het bedrijf biedt haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen aan via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal en professionele diensten, als via haar ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.
---