Gemeente Bladel

> Samenwerking monumentenzorg in Kempengemeenten
---

Samenwerking monumentenzorg in Kempengemeenten

Oproep voor heemkundige organisaties

De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden gaan op een aantal gebieden nauwer samenwerken. Eén daarvan is de monumentenzorg. De gemeentebesturen verwachten dat daardoor de zorg voor cultuurhistorie in het algemeen en de monumentenzorg in het bijzonder verbeterd en verbreed kan worden. De plaatselijke heemkundige organisaties worden hierbij betrokken.

Heemkundige organisaties

Uit een eerste inventarisatie is gebleken dat in de vijf gemeenten een zeventiental heemkundige organisaties actief is. Elk gemeentebestuur heeft die organisaties binnen de eigen gemeente uitgenodigd om van gedachten te wisselen over de instelling van een regionaal platform. Misschien zijn bij de inventarisatie echter niet alle organisaties naar voren gekomen. Wij verzoeken daarom plaatselijke organisaties die activiteiten ontwikkelen op het gebied van cultuurhistorie (die vóór 15 oktober geen uitnodiging hebben gehad) contact op te nemen met de heer H. Kok, beleidsmedewerker monumentenzorg, tel. 0497 - 361672 of via het mailadres H.Kok@bladel.nl.

Regionaal platform

De plaatselijke deskundigheid op het gebied van cultuurhistorie is van belang voor het welslagen van de regionale samenwerking. Om de inbreng van en de communicatie met de heemkundige organisaties goed te laten verlopen, willen de gemeenten een regionaal platform voor cultuurhistorie in het leven roepen, waarin de heemkundige organisaties van de vijf gemeenten vertegenwoordigd zijn.


---