Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving zaterdag 16 oktober

Alkmaar 16-10-2004 - 18.00 uur

Bommelding

Alkmaar, vrijdag 15 oktober 2004.

Vrijdagavond even voor half acht werd er een verdacht pakketje aangetroffen in een trein op het station Noord in Alkmaar. Het vermoeden was dat er sprake was van een bom. Achteraf bleek dit niet zo te zijn. Een conducteur vond een plastic tas met daarin een houten doosje met daarop vermoedelijk Arabische tekens. De conducteur heeft de tas met het doosje op het perron neergezet en vervolgens de politie gebeld. Het gebied rondom station Noord werd onmiddellijk afgesloten en het treinverkeer van en naar Alkmaar Noord is stilgelegd. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) werd ingeschakeld om de eventuele bom onschadelijk te maken. Tegen 22.00 uur bleek het loos alarm. Het houten doosje was leeg en is voor onderzoek meegenomen door de politie. Het gebied is ongeveer 2,5 uur afgesloten geweest.

Aanhouding na overval

Heerhugowaard, vrijdag 15 oktober 2004.

Vrijdagmiddag is een 24-jarige man uit Almere Buiten aangehouden nadat hij een medewerker van Geldnet had overvallen bij winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. Rond 14.00 uur had hij de medewerker van geldnet bedreigd met een mes. De medewerker stapte net met een koffer met geld de Geldnet-vrachtwagen in toen de 24-jarige man hem bedreigde. De medewerker reageerde alert en gaf de bedreiger een trap waarna deze achterover viel en zijn mes liet vallen. De bedreiger ging vervolgens op een muurtje zitten wachten tot de politie kwam waarna hij is aangehouden. De politie van Heerhugowaard is op zoek naar getuigen van de overval. Bellen kan met politiebureau Heerhugowaard, 0900-8844 (lokaal tarief). De verdachte heeft bekend dat hij de geldwagen wilde beroven. Tevens heeft hij nog een overval in Almere Haven bekend en het openbreken van minstens tweehonderd autos in Almere.

Onder invloed in de auto

Bergen, vrijdag 15 oktober 2004.

Vrijdagavond om 23.15 uur is een 37-jarige automobilist uit Egmond gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Eeuwigelaan in Bergen. De man blies 490 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een bekeuring gekregen.

Drugs in auto

Heerhugowaard, vrijdag 15 oktober 2004.

Vrijdagavond om 23.15 uur is een 27-jarige automobilist uit Hoorn gecontroleerd nadat hij langzaam en schokkend over de Westerweg in Heerhugowaard reed. De man bleek na controle GHB, cocaïne en vermoedelijk XTC-pillen bij zich te hebben. Ook was hij vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Er is een bloedproef bij hem afgenomen. Verder moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Vier autos in de brand

Alkmaar, zaterdag 16 oktober 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er vier autos in Alkmaar in de brand gestoken: één op de Sportlaan, waarvan de voorzijde is uitgebrand, en drie op de Middenstraat, waarvan twee volledig verwoest zijn en één gedeeltelijk.

Alcoholcontrole

Alkmaar, zaterdag 16 oktober 2004.

Zaterdagnacht is er een alcoholcontrole gehouden langs de Heilooër Tolweg in Alkmaar. Er zijn veertig automobilisten gecontroleerd waarvan één persoon teveel had gedronken. Dit was een 46-jarige man uit Blankenham. Hij blies 515 ug/l en kreeg een bekeuring.

Pijn in nek na botsing

Heerhugowaard, zaterdag 16 oktober 2004.

Zaterdagochtend omstreeks 11.00 is een 27-jarige automobilist uit Heerhugowaard gewond geraakt aan zijn nek na een botsing met een 29-jarige automobilist uit Alkmaar. De automobilist uit Alkmaar reed over de Zuidtangent in Heerhugowaard vanuit de richting spoorwegovergang. Voor hem reed de 27-jarige man die plotseling moest remmen. De achteropkomende automobilist kon niet meer tijdig remmen waarna hij achterop de andere auto botste.

Auto tegen trein

Sint Pancras, zaterdag 16 oktober 2004.

Zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur is een trein tegen een auto aangereden op de spoorwegovergang aan de Bovenweg in Sint Pancras. De auto stond om onbekende redenen stil op de spoorwegovergang waarna een trein met ongeveer 80 kilometer per uur tegen de auto reed. De auto werd van de spoorbaan afgeduwd door de trein, waardoor de inzittende vrouw geen verwondingen had. Zij is wel voor onderzoek naar het MCA in Alkmaar overgebracht. De spoorwegovergang is enige tijd voor verkeer geblokkeerd geweest.