Gemeente Son en Breugel


A50, knooppunt Ekkersrijt

Donderdag 16 september a.s. is er een informatieavond in het kader van inspraak op het voorontwerpbestemmingsplan A50, Knooppunt Ekkersrijt.

In 2003 is de A50 in gebruik genomen. De nieuwe snelweg sluit van bij bedrijvenpark Ekkersrijt echter nog gelijkvloers aan op de Verlengde Kennedylaan. Nu de A50 tussen Oss en Eindhoven praktisch geheel is aangelegd, moet ook de aansluiting van de A50 op de A58 als autosnelweg worden uitgevoerd. Daarnaast moet de aansluiting van het bedrijvenpark Ekkersrijt op de snelwegenstructuur worden geregeld om de bereikbaarheid van het bedrijvenpark te garanderen.

Door de aansluiting van de A50 op de A58 ter hoogte van het bedrijvenpark Ekkersrijt zal de huidige entree van het bedrijvenpark verdwijnen. De externe ontsluiting van het bedrijven-park Ekkersrijt zal in de toekomst verlopen via de A58 aan de zuidzijde van het bedrijvenpark. Hier zal het bedrijvenpark ongelijkvloers op de Rijksweg worden aangesloten. Met de gekozen oplossing voor het aansluitpunt van het bedrijvenpark wordt zowel een goede aansluiting op de autowegen gecreëerd. Daarnaast wordt een goede en veilige afwikkeling van het lokale verkeer veilig gesteld.

Vanaf 16 september 2004 tot en met 13 oktober 2004 ligt het voorontwerpbestemmingsplan A50, Knooppunt Ekkersrijt ter inzage bij de afdeling Dienstverlening Publiek tijdens openingsuren. In deze periode kunt u een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA SON.

Wethouder Hans Overbeek van de gemeente Son en Breugel, en medewerkers van Rijkswaterstaat en het bureau Croonen zullen een toelichting geven bij dit plan. De informatieavond op donderdag 16 september 2004 begint om 20.00 uur inhetgemeentehuisvanSonenBreugel,Raadhuisplein1.