Ingezonden persbericht


Persbericht

Kuifjeweekend

Zaterdag 16 en zondag 17 oktober

Rijksmuseum voor Volkenkunde

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober organiseert het Rijksmuseum voor Volkenkunde een Kuifjeweekend. Tijdens dit weekend wordt de 75e verjaardag van de stripheld nog eens groots gevierd. Eerder dit jaar besteedde het museum hier al aandacht aan, nu pakt het museum écht uit. Op beide dagen is er van alles te doen, te zien en te beleven. Van echte aaibare Peruaanse lama's tot een markt met stripboeken en Kuifjesouvenirs. En van Kuifjetattoos voor alle kinderen tot stripworkshops voor jong en oud.

Op zondag is er bovendien een lezing door Joost Swarte, zelf een beroemde stripkunstenaar en Kuifje kenner bij uitstek. Ook is er live muziek uit de Kuifjemusical door de Leidse Harmoniekapel en een spannende familiequiz.

Stripworkshop door Joost Swarte

Op zondag is de beroemde illustrator, vormgever en Kuifjekenner Joost Swarte in het museum om voor jong en oud een workshop striptekenen te geven. Iedereen die hieraan mee wilt doen, kan zich van te voren inschrijven bij het informatiecentrum van het museum, via T 071 5168 862 (dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur) of via informatiecentrum@rmv.nl. De kosten voor deelname aan de workshop bedragen ¤ 5,-. De workshop wordt vooraf gegaan aan een lezing door Joost Swarte. Deze lezing is kosteloos en toegankelijk voor iedereen, ook voor geïnteresseerden die niet deelnemen aan de workshop.

Kuifjequiz

Zondagmiddag wordt het startsein gegeven voor de grote Kuifjequiz. Kinderen vanaf negen jaar kunnen zich samen met een familielid opgeven en meedingen naar spannende Kuifjeprijzen. Deelnemers hoeven geen echte Kuifjekenners te zijn, maar moeten wel alles weten van de stripalbums De 7 Kristallen Bollen en De Zonnetempel.

Uiteindelijk maken de teams kans om in de grote finale te komen op 9 januari 2005, de laatste dag van de tentoonstelling Met Kuifje naar de Inca's. Hierin zijn onder andere een halfjaarabonnement op een van de tijdschriften Quest of National Geographic of een jaarabonnement op het weekblad Kidsweek te winnen.

Opgeven voor de quiz kan via T 071 5168 862 (dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur) of per e-mail: informatiecentrum@rmv.nl.

Het complete programmaoverzicht is te vinden op de website van het Rijksmuseum voor Volkenkunde, www.rmv.nl.

Kuifjeweekend 16 en 17 oktober 2004

Rijksmuseum voor Volkenkunde

Steenstraat 1, postbus 212, 2300 AE Leiden

T 071 5168 800

www.rmv.nl

Openingstijden:di tm zo 10.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op maandagen, 3 oktober, 25 december en 1 januari.

Prijzen: voor alle bezoekers van de tentoonstelling Met Kuifje naar de Inca's geldt een toeslag van ¤ 1,50.

Museumentree: volwassenen ¤ 6,50; kinderen/65+ en CJP ¤ 3,50; MJK geldig.

Op woensdagen is de entree voor vaste tentoonstelling gratis. Bezoekers van de Kuifje tentoonstelling betalen dan uitsluitend ¤ 1,50.



Ingezonden persbericht