Gemeente Heusden


Tweede nummer Elshoutse jongerenkrant Witte Nie 19-10-2004 Op woensdag 20 oktober overhandigt een aantal Elshoutse jongeren het tweede nummer van hun jongerenkrant Witte Nie aan wethouder B. Van Spaandonk. De kersverse redactie doet dit omdat de wethouder voor financiële ondersteuning zorgde waardoor de jongerenkrant kan verschijnen. De bijeenkomst begint om 18.30 uur op het gemeentehuis te Vlijmen.

De Elshoutse jongeren die nu de redactie van dit jongerenblad Witte Nie vormen, namen vorig jaar september deel aan de prijsvraag van de Brabantse Dorpendag Maak je eigen dorp de moeite waard. Doel van deze tweejaarlijkse prijsvraag is leefbaarheidprojecten in de Brabantse dorpen te stimuleren. De Elshoutse jongeren namen deel met het idee om een jongerenkrant, voor en door jongeren, op te zetten. De krant moest educatief, informatief en natuurlijk ook vermakelijk zijn.

Zij wonnen de prijsvraag echter niet. De gemeente besloot toen wel naar middelen te zoeken om het initiatief financieel te ondersteunen, waardoor de jongeren toch konden starten. Dit gebeurt nu in de vorm van een tegemoetkoming in de drukkosten. Verder is de jongerenkrant, mede op aandringen van de gemeente, op zoek gegaan naar sponsoren. In de zomer is het eerste nummer van de jongerenkrant Witte Nie uitgekomen. Onlangs is het tweede nummer verschenen.