COLO

Paula Swenker volgt Roel in 't Veld op als voorzitter Colo

Op dinsdag 19 oktober 2004 is Mr. Paula Swenker door de Algemene Ledenvergadering van Colo benoemd tot voorzitter van de vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Zij volgt Roel in 't Veld op die tijdens het 50-jarig jubileum van Colo op 28 oktober afscheid neemt. In 't Veld is acht jaar voorzitter geweest van Colo.

Paula Swenker is lid van de VVD-fractie van de Eerste Kamer en is daar onder andere woordvoerder Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Colo is de vereniging van de kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven die op tal van terreinen verbindingen leggen tussen het sectoraal bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. De bestuurlijke ervaring van Paula Swenker (o.a. van Ambulancezorg Nederland) en kennis van verschillende branches (o.a. Gezondheidszorg en Verzekeringen) maken haar tot een uitgelezen voorzitter van Colo. Onder haar leiding zullen de kenniscentra gezamenlijk blijven werken aan eigentijds beroepsonderwijs dat bijdraagt aan een goede personeelsvoorziening in iedere bedrijfstak.

Er zijn 19 kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven: Aequor, Bouwradius, Ecabo, Kenniscentrum GOC, Innovam, Kenniscentrum Handel, Kenteq, KOC Nederland, Lift Group, LOB HTV, Savantis, OVDB, SBW, SVGB, SVO, VTL, VAPRO en VOC


--------

Noot voor de redactie,