Ander verhaal

Zeist 20-10-2004 - Op 21 juli werd door de dierenbescherming aangifte gedaan van een ernstige mishandeling van een konijntje. Volgens een inwoonster van Zeist zou er met dit konijn gevoetbald zijn. Na onderzoek van de politie bleek hier een ander verhaal achter te zitten.

Een inwoonster van Zeist had eind juni gezien dat twee jongens, broertjes die in de buurt van de getuige woonden, aan het voetballen waren met een levend, in een handdoek gewikkeld, konijn.(zie persbericht 22-07-2004, Binnensticht)

Uit een door de politie ingesteld onderzoek bleek dat het verhaal van de meldster onjuist was en dat er waarschijnlijk in het geheel geen sprake is geweest van mishandeling.

Uit dit onderzoek bleek dat een 8-jarig meisje uit Zeist met het konijn over straat had gelopen. Ze had het konijn in een dekentje gewikkeld omdat de nagels van het konijntje anders zeer deden op haar arm.Volgens de vader van het meisje is het konijn vervolgens overgenomen door een 31-jarige vrouw uit Zeist omdat naar haar zeggen het veel te warm was voor het konijn. Het konijn zou vervolgens door de 31-vrouw zijn opgevangen en bij haar andere konijnen zijn geplaatst.

Nadat dit konijn in het hok was gezet is het zeer vermoedelijk aangevallen door de andere konijnen die in het hok zaten. Omdat het konijn verwondingen had opgelopen heeft de 31-jarige vrouw het diertje naar een dierenarts gebracht en deze werd onderzocht.

Uitgesloten is dat de verwondingen door voetballen zijn toegebracht.

Het konijntje verkeert nu in goede lichamelijke gezondheid en verblijft op een professioneel opvangadres. Inmiddels zijn tal van verzoeken tot "adoptie" uit het land binnengekomen.