Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 oktober 2004

Aanhouding na mishandeling

Man wordt aangehouden op verdenking van mishandeling

Hengelo

Dinsdagmiddag 19 oktober hield de politie een 18-jarige man uit Hengelo in zijn woning aan. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige man uit Borne, hetgeen plaatsvond op vrijdag 15 oktober omstreeks 01.00 uur aan de Brinkstraat in Hengelo. Door nog onbekende oorzaak vond daar een vechtpartij plaats. De 19-jarige man stond tussen de vechtenden in en werd op een gegeven moment door de verdachte onderuit geschopt, viel met zijn hoofd op de grond en liep diverse kneuzingen op. De 19-jarige werd door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de 18-jarige verdachte. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-127816)

Hennepkwekerij ontmanteld

Hennepkwekerij in schuur aangetroffen; bewoner wordt aangehouden

Overdinkel

Dinsdagmiddag 19 oktober trof de politie in een schuur van een woning aan de Dubbeleweg in Overdinkel een hennepkwekerij met ongeveer 240 oogstrijpe planten. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. Tegen de 41-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-129647)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met paaltje

Hengelo

Een 77-jarige vrouw uit Hengelo fietste dinsdagmiddag 19 oktober omstreeks 15.30 uur op de Dorperhoekweg in Hengelo. Door de laagstaande zon werd haar zicht belemmerd en reed zij tegen een paaltje aan. De vrouw liep raakte gewond aan haar hoofd en been en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-129663)

Gordelcontrole

28 processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een autogordel

Denekamp

Dinsdagmiddag 19 oktober hield de politie van 15.45 tot 17.15 uur een gordelcontrole aan de Churchillstraat in Denekamp. 28 bestuurders bleken geen gordel te dragen en werden hiervoor bekeurd. (bps: 04-129767)

Snelheidscontrole

7 automobilisten bekeurd bij snelheidscontrole

Oldenzaal

Bij een snelheidscontrole op de Hazewinkelweg in Oldenzaal, die plaatsvond dinsdag 19 oktober van 11.30 tot 12.00 uur, bleken 7 automobilisten te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km per uur terwijl hier maximaal 50 km per uur is toegestaan. Tegen de 7 bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-129504)

Hennepkwekerij in beslag genomen

Hennepkwekerij met 300 planten ontmanteld

Almelo

Dinsdagmiddag 19 oktober werd in een schuur achter een woning aan de Bornerbroeksestraat in Almelo een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zijn vernietigd. De eigenaar van de plantage, een 27-jarige man uit Almelo, werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-098852)

Bromfietscontroles

Meerdere bromfietsers bekeurd tijdens controles

Vriezenveen/Westerhaar

Dinsdagmiddag 19 oktober werden in Vriezenveen (Schout Doddestraat en Verzetstraat) en Westerhaar (Sluiskade Zuidzijde) bromfietscontroles gehouden. Bij de controles in Vriezenveen werden twee bromfietsers bekeurd wegens te hoge constructiesnelheid van hun voertuig en een bromfietser voor het niet dragen van een helm. Verder werd een autobestuurder bekeurd voor het veroorzaken van onnodig geluid. Een 18-jarige man uit Vriezenveen vond het nodig om na de controle met gillende banden weg te rijden. Natuurlijk vet cool, maar dit kostte hem wel E 95,-! Hij werd bekeurd voor het onnodig geluid maken.

Bij de controle in Westerhaar werden drie bestuurders bekeurd. Een bromfietser had geen bromfietscertificaat, het voertuig een te hoge constructiesnelheid en er was zichtbaar met het framenummer geknoeid. De bromfiets is voor nader onderzoek aan het politiebureau gestald. De tweede bromfietser had geen certificaat, zijn voertuig bleek niet verzekerd en had een oranje in plaats van geel plaatje. De derde bestuurder, een snorfietser, werd bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid van het voertuig. (bps: 04-129699, 04-129689)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --