Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


13 oktober 2004


Onderwerp: Deventer echtpaar verdacht van oplichting.


Een Deventer echtpaar (33) wordt ervan verdacht de afgelopen maanden meerdere restauranthouders in de regio te hebben benadeeld. Zij gaven aan bij restaurants te hebben gegeten en vervolgens ziek te zijn geworden. Er werd een schikking getroffen, maar uit eindelijk werd dit trucje doorzien. De politie Apeldoorn heeft inmiddels 5 aangiften opgenomen.


De Apeldoornse politie heeft deze week een onderzoek afgerond naar oplichting van restauranthouders in de regio. In de horecabranche was het opgevallen, dat een echtpaar zich meer dan eens had gemeld met een klacht over het eten. Men zou ziek geworden zijn en wenste een schikking van het betreffende restaurant.


De restauranthouder nam de klacht serieus en in het ene geval kreeg men een dinerbon als tegemoetkoming in het andere geval kreeg het echtpaar een etentje aangeboden.
Toen bleek, dat het steeds om hetzelfde echtpaar ging, maar dat zij zich bedienden van andere namen vielen zij door de mand.


Er zijn aangiften opgenomen van restaurant is Apeldoorn (2), Deventer (2) en Twello. De politie sluit niet uit, dat meer ondernemers de dupe zijn geworden en geen aangifte wensen te doen.


Met dit bericht wil de politie horecaondernemers waarschuwen.


-0-0-0-0-


Onderwerp: oprollen hennepkwekerij


De politie heeft gisteren in de gemeenten Apeldoorn en Heerde twee woningen doorzocht in verband met de kweek van hennepplanten. Er zijn 2 verdachten (40 en 25) aangehouden, die voor verder onderzoek zijn ingesloten. Er werden ruim 170 planten in beslag genomen en in Heerde werd een droogkamer aangetroffen.


De politie Apeldoorn heeft gisteren een onderzoek ingesteld bij een woning in de wijk Brinkhorst. Het vermoeden bestond, dat hier illegaal hennep werd gekweekt. In de kelder en in een schuur werden inderdaad twee kleine plantages aangetroffen met een totaal aantal planten van 170.


Tevens werd in Heerde op een adres zoeking gedaan en hier bleek een droogkamer te zijn ingericht. Er werden twee verdachten aangehouden (40 en 25) en zij zijn voor het onderzoek in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en de in beslag genomen spullen zijn in overleg met de officier van justitie vernietigd.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --