SAIC

VACIS(R) en EXPLORANIUM(TM) inspectiesystemen worden ...

VACIS(R) en EXPLORANIUM(TM) inspectiesystemen worden in gebruik genomen in haven van Pendik, Turkije

SAN DIEGO, October 20/PRNewswire/ -- De afdeling Veiligheids- en Transporttechnologie van Science Applications International Corporation (SAIC) kondigde vandaag aan dat U.N. Ro-Ro Isletmeleri, de eigenaar en operator van de haven van Pendik in Istanbul (Turkije), heeft gekozen voor SAIC's VACIS(R) poortinspectiesysteem voor cargo, voertuigen en smokkelwaar, de EXPLORANIUM(TM) AT-900 poortstralingsmonitor, en de EXPLORANIUM(TM) GR-135 handdetector voor stralingsisotopen.

'De veiligheidsoverwegingen worden overal ter wereld belangrijker. We zijn er dan ook trots op om de pioniers te zijn van dit geavanceerde technologiesysteem in Turkije,' aldus Cuneyt Solakoglu, Vice President van U.N. Ro-Ro. 'Dankzij het uitgebreide VACIS poortsysteem en de geïntegreerde EXPLORANIUM poortstralingsmonitor kunnen we voldoen aan de ISPS en CSI normen. Hiermee wordt U.N. Ro-Ro Port of Pendik de eerste haven in Turkije die aan deze normen voldoet. Met dit geïntegreerde systeem zullen we in voertuigen en cargo naar verborgen vakken, verstekelingen, radioactief materiaal en smokkelwaar kunnen scannen, en de controle van vrachtbrieven kunnen inscannen. We danken SAIC voor hun bijdrage aan onze inspanningen.'

De VACIS inspectiesystemen van SAIC zijn gebaseerd op gammastralen en zijn zó ontworpen dat de inhoud van vrachtwagens, containers en cargo van buiten uit kan worden geïnspecteerd. Dit is handig bij de controle van vrachtbrieven, tariefverzameling, evenals de identificatie van smokkelwaar, explosieven, wapens, of andere verdachte voorwerpen. VACIS systemen zijn verkrijgbaar in mobiele en verplaatsbare configuraties, evenals poort- en spoorwegversies. De VACIS poortunit is ontworpen voor gebruik aan haveningangen en controlepunten met grote volumes.

De EXPLORANIUM AT-900 poortstralingsmonitor van SAIC scant naar radioactieve bronnen in voertuigen en containers. Wanneer een positieve straling wordt geïdentificeerd, gaat er een hoorbaar en zichtbaar alarm af. Dit spoort de systeemoperator aan om een verdere plaatsbepaling en nuclideclassificatie uit te voeren met de EXPLORANIUM GR-135, een handdetector voor stralingsisotopen. Deze VACIS en EXPLORANIUM producten kunnen bijdragen tot verbeterde veiligheid in de haven van Pendik, en dit met een minimale weerslag op het behandelde aantal voertuigen.

De afdeling Veiligheids- en Transporttechnologie van SAIC zal de installatie, tests, opleiding en het onderhoud verzorgen voor de haven van Pendik in Istanbul. SAIC heeft thans wereldwijd meer dan 240 VACIS systemen en meer dan 2000 EXPLORANIUM poortstralingsmonitoren ingezet en in bedrijf.

SAIC is het grootste 'employee-owned' research- en machinebouwbedrijf in de Verenigde Staten. Dit betekent dat de medewerkers mede-eigenaar/ondernemer zijn van het bedrijf. De onderneming levert informatietechnologie, systeemintegratie en eSolutions aan commerciële klanten en overheidsbedrijven. De ingenieurs en wetenschappers van SAIC zoeken naar oplossingen voor ingewikkelde technische problemen op het vlak van nationale en binnenlandse veiligheid, energie, milieu, ruimte, telecommunicatie, gezondheidszorg, transport en logistiek. SAIC en haar dochterondernemingen, waaronder Telcordia Technologies, hebben een jaarlijkse omzet van meer dan USD 6,7 miljard en stellen meer dan 44000 werknemers tewerk in vestigingen in meer dan 150 steden over de hele wereld. Meer informatie over SAIC is beschikbaar op het Internet bij http://www.saic.com.

De uitspraken in dit bericht zijn, met uitzondering van historische gegevens en informatie, 'op de toekomst gerichte uitspraken' die onderhevig zijn aan risico's en onzekerheden. Een aantal factoren zou onze werkelijke resultaten, prestaties, verwezenlijkingen of industrieresultaten aanzienlijk kunnen doen verschillen van de resultaten, prestaties of verwezenlijkingen die in deze op de toekomst gerichte uitspraken worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Deze factoren omvatten (maar zijn niet beperkt tot) de risicofactoren die zijn opgenomen in het Jaarverslag van het bedrijf op formulier 10-K voor de periode eindigend op 31 januari 2004, evenals andere documenten die het bedrijf periodiek indient bij de SEC. De lezers worden er omwille van deze onzekerheden en risico's op gewezen om geen ongepast vertrouwen te stellen in dergelijke op de toekomst gerichte uitspraken, die enkel gelden vanaf deze datum.

Website: http://www.saic.com

Source: SAIC

Ron Zollars, San Diego, bij SAIC, +1-858-826-7896, zollarsr@saic.com

20 okt 04 14:50