Gemeente Zwolle

Holtenbroek schoon, heel gewoon: woensdag 20 oktober schoonmaakactie

Evenals voorgaande jaren wordt ook dit jaar in Holtenbroek een schoonmaakactie georganiseerd. Op woensdag 20 oktober steken bewoners en wijkwerkers de handen uit de mouwen om hun wijk te ontdoen van rommel en viezigheid. Bewoners die waarde hechten aan een schone en frisse wijk, kunnen zich tot 13 oktober opgeven om deel te nemen aan de schoonmaakactie.

Een vast onderdeel in de jaarlijkse schoonmaakactie was dat afvalinzamelaar ROVA het grof vuil aan huis kwam ophalen. Dit waren zulke grote hoeveelheden, dat ROVA dit grof vuil niet in één dag kon verwerken. Daarom heeft de gemeente besloten dit jaar geen grof vuil meer tijdens de schoonmaakactie op te halen.

ROVA
U kunt grof (huis)vuil gratis door ROVA laten afhalen. U kunt daarvoor bellen met (038) 427 37 77. Het vuil biedt u op de afgesproken dag vóór 07.30 uur gebundeld aan op de plaats waar u anders uw huisvuil aanbiedt. U mag per keer maximaal 1 m³ aanbieden, verpakt in handzame bundels. Een bundel mag niet langer zijn dan 1,5 meter en niet meer wegen dan 25 kilo. Het is ook mogelijk om grof (huis)vuil tot 250 kilo per dag zelf naar ROVA te brengen aan de Grote Voort 17. Dit is gratis. Neem wel uw legitimatiebewijs mee. Voor meer informatie over het op laten halen of brengen van grof (huis)vuil kunt u bellen met ROVA, (038) 427 37 77 of neem een kijkje op www.rova.nl.

Goedzooi
Grof (huis)vuil dat opnieuw te gebruiken is, zoals huisraad, textiel en apparatuur, kunt u kosteloos laten ophalen door het kringloopbedrijf. Dit zogenoemde goedzooi kunt u natuurlijk ook zelf brengen naar de Stichting Kringloop Zwolle, Nieuwe Deventerweg 6 of Hertenstraat 8, telefoon (038) 422 06 06.

Rommelmarkt
De wijkorganisatie Holtenbroek N.U. organiseert op zaterdag 30 oktober een rommelmarkt in het wijkcentrum Holtenbroek aan de Beethovenlaan 394. Wilt u één of meerdere tafels huren om uw spullen te koop aan te bieden? Geef u dan vanaf 8 oktober op aan de balie van het wijkservicepunt Noord in het wijkcentrum Holtenbroek. Voor meer informatie over deze rommelmarkt kunt u contact opnemen met de heer P. Zuurman, telefoon (038) 453 53 07.

Meedoen?
Bent u er niet vies van uw handen uit de mouwen te steken voor een schone, frisse wijk? Geef u dan vóór 13 oktober op bij het wijkservicepunt Holtenbroek, Beethovenlaan 394. Begin oktober verspreidt de gemeente huis aan huis een folder over deze schoonmaakactie. Hierin zit een antwoordkaart die u kunt inleveren bij het wijkservicepunt. Telefonisch aanmelden kan ook: (038) 33 88 503.


---