Persbericht Projectbureau Energie 2050



`s-Hertogenbosch 13-09-2004

Congres Het Brabants Energietheater op 20 oktober 2004

Regisseer uw eigen energieproject! is de slogan van Het vierde Brabants Energietheater. Dit praktijkcongres over duurzame energie en energiebesparing vindt op 20 oktober as. plaats in het provinciehuis te s-Hertogenbosch.

Het Brabants Energietheater richt zich op Brabantse bedrijven, gemeenten, woningbouwverenigingen en andere organisaties die werken aan duurzame energie en energiebesparing. Dit jaar ligt de nadruk op het regisseren van projecten. Of het nu gaat om een fiets-naar-je-werk-project, een mestvergistingsinstallatie of zonnepanelen op je dak, in elk project heb je te maken met een script, budget, acteurs en publiek.

En wie kan daar beter over vertellen dan een ervaren regisseur? Koos Hogeweg, regisseur van spektakeltheatergroep The Lunatics, spoort, met waargebeurde verhalen en uitgesproken meningen, de bezoekers aan om hun eigen energieproject te gaan regisseren.

Ook in de workshops zijn veel praktische tips en trucs te halen om publiek, sponsors en acteurs mee te krijgen. Er is veel aandacht voor inspiratie, enthousiasme en het leggen van duurzame contacten. Deskundige begeleiders nodigen de bezoekers uit om hun vernieuwende initiatieven in een klein draaiboek te noteren, zodat ze de informatie vasthouden voor later.

Een regisseur moet ook kunnen overtuigen. Daarom legt marketingexpert Alfred Levi s middags uit hoe je als regisseur duurzame energie aan de man kunt brengen. Levi is directeur van drie bedrijven op het gebied van marketing en media-effectiviteit Ook is hij voorzitter van het algemeen bestuur van het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA).

Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen heet de bezoekers welkom. Zoals elk jaar reikt Onno Hoes, gedeputeerde voor Economische Zaken en Energie, de Brabantse Energieprijs uit aan meest succesvolle regisseur van het afgelopen jaar: een organisatie of persoon die zich actief heeft ingezet voor duurzame energie en energiebesparing in Noord-Brabant. De genomineerden worden begin oktober bekend gemaakt. Ook op het programma staat een wervelende theatervoorstelling waarin het thema van de dag is verwerkt:

De organisatie hoopt de bezoekers tijdens de dag veel praktische handvatten en waardevolle contacten te bieden, zodat na 20 oktober veel projecten daadwerkelijk uitgevoerd kunnen gaan worden. Het congres is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, SenterNovem en Energie 2050.
Voor meer informatie over Het Brabants Energietheater kunt u contact opnemen met Energie 2050, Inge Essers, telefoon 073 614 99 55.
Informatie over The Lunatics vindt u op
www.lunatics.nl .