UPC NEDERLAND

UPC start test voor kabelinternetsnelheden tot 30 Mbps

Amsterdam, 22 oktober 2004 - UPC Nederland start maandag in Almere een veldproef met zeer hoge internetsnelheden. Tot en met begin december test het kabelbedrijf verschillende combinaties van up- en downloadsnelheden tot 30 Mbps. Daarvoor heeft UPC recent kabelmodems vernieuwd bij circa 300 klanten in Almere. Met deze snelheden kan een gemiddelde film-DVD van 7 GB in ongeveer een half uur worden gedownload. Normaal duur dit circa 16 uur bij een kabel- of ADSL-abonnement van 1 Mbps. Ook toekomstige breedbanddiensten zoals gemeentelijke loketdiensten, consult op afstand voor artsen en ziekenhuizen en nieuwe vormen van onderwijs kunnen worden gestimuleerd.
Volgend jaar voert UPC in Amsterdam een proef uit met snelheden tot maar liefst 50 Mbps. Met beide tests toont de onderneming aan dat haar glaskabelnetwerk klaar is voor de toekomstige vraag naar hogere internetsnelheden. Grote investeringen van gemeenten in nieuwe glasvezelnetwerken tot in de meterkast - het zogenoemde 'gemeenteglas'- zijn daardoor niet meer nodig, zo is UPC van mening.

Bij zo'n 300 klanten in de Almeerse Verzetswijk, de Danswijk, de Bouwmeesterbuurt en de Schilderswijk zal van 25 oktober tot en met 5 december in verschillende fasen diverse up- en downloadsnelheden worden uitgeprobeerd. In de eerste fase test UPC een internetverbinding met een symmetrische up- èn downloadsnelheid van 4 Mbps. Tegen het einde van de proef zal UPC de kabelmodems van klanten instellen op 30 Mbps (down) en 1 Mbps (up). Ook zullen verschillende andere Internetsnelheden aan bod komen. Iedere fase wordt afgesloten met een uitgebreide evaluatie voordat de start van de volgende fase plaatsvindt. Klanten ondervinden geen hinder en worden regelmatig geïnformeerd over de voortgang.

Triple play
UPC Nederland is een dochteronderneming van UnitedGlobalCom, Inc. (UGC) en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt introduceerde UPC Nederland in 2000 als eerste de 'triple play': internet (chello), telefonie en (digitale) radio & tv via hetzelfde netwerk. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

= = =
Noot aan de redactie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland, afdeling Communications & Public Policy Ronald van der Aart
T 020 775 5771
M 06 21 89 82 75

van bovenstaand bericht.

UPC N.V.

22 okt 04 10:37