Gemeente Den Haag

oktober 2004
Felicitaties voor eerste medewerkers in Haagse Opstapbaan (18 oktober)

Op 22 oktober 2004 feliciteert wethouder Pierre Heijnen de eerste medewerkers met hun Opstapbaan. Ook de werkgevers, die deze mensen een kans op een nieuwe toekomst geven, worden in het zonnetje gezet. Op dit moment hebben zeven jongeren een proefplaatsing bij een werkgever. Het Kurhaus, een van de eerste werkgevers, en een Haagse jongere zullen tijdens de feestelijke bijeenkomst een overeenkomst tekenen.

De Opstapbaan is een nieuw instrument om werkloze Hagenaars aan het werk te helpen. Doel van de Opstapbaan is dat de deelnemer geen aanspraak meer maakt op een uitkering en duurzaam aan het werk blijft bij de werkgever. Tijdens de proefplaatsing werkt de kandidaat aan een basiskwalificatie, zodat de werkgever de 'opstapper' in dienst kan nemen.
De pilot Opstapbanen is in september gestart om 100 jongeren en 100 volwassenen die niet direct aan de slag kunnen, letterlijk een opstap te geven naar de arbeidsmarkt door het opdoen van werkervaring en het bieden van begeleiding en scholing. De groep heeft een grote, maar op korte termijn overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt.

De begeleiding en bemiddeling van klanten die gebruik gaan maken van de Opstapbanen en de acquisitie van deze banen zijn uitbesteed aan reïntegratiebedrijven. Naar verwachting zullen eind 2004 100 tot 150 deelnemers zijn gestart. De bedoeling is dat tenminste zestig procent van de deelnemers na afloop van het opstapbaantraject een reguliere vaste baan heeft. Met de ervaringen en resultaten van het pilotproject kan de grootschalige invoering van het nieuwe instrument in 2005 soepeler verlopen. De Opstapbaan zal zich in samenwerking met werkgevers in de Haagse regio moeten ontwikkelen als een eerste baan met grote kansen op het vinden van een reguliere vervolgbaan. Met de proefplaatsing als onderdeel van de Opstapbanen geeft de gemeente invulling aan het door de gemeenteraad vastgestelde reïntegratiebeleid. De Opstapbanen zullen dan ook primair worden ingezet bij de sluitende aanpak van de werkloosheid onder jongeren.