Ingezonden persbericht


NICK DE BRUIJN RIJDT FORMULE BMW ADAC VOOR JOSEF KAUFMANN RACING IN 2005

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

Vlaardingen, 23 oktober 2004 - Nick de Bruijn heeft een contact getekend bij Josef Kaufmann Racing om in 2005 deel te nemen aan de Formule BMW ADAC kampioenschap.

Nick de Bruijn geldt als één van de grootste Nederlandse talenten en maakt dit jaar de overstap van de karting naar deze prestigieuze klasse die grotendeels wordt verreden tijdens de Deutsche Tourenwagen Masters. Nadat hij dit seizoen de Europese titel in de 100cc Super A-klasse veroverde en een verdienstelijke vijfde plaats realiseerde in het wereldkampioenschap, kreeg de 17-jarige coureur uit Vlaardingen een uitnodiging om afgelopen september deel te nemen aan een scholarship op het circuit van Valencia (Spanje). Hij bereikte van de 21 deelnemers de laatste zeven en werd zodoende door het team van Kaufmann ontdekt.

Teammanager Josef Kaufmann: "Nick heeft gedurende de eerste test in de Formule BMW op mij en het team veel indruk gemaakt en de keuze was snel op hem gevallen om hem te contracteren voor het komend seizoen. Hij behoort tot de nieuwe lichting jonge rijders die zich snel zal ontwikkelen in deze klasse. Er lijkt een nieuwe kanshebber in het Formule BMW ADAC bij te zijn gekomen."

Nick over zijn carrière move: "Het is allemaal erg snel met me gegaan. Nadat ik eerst mijn internationale racelicentie behaalde in Valencia werd ik prompt geselecteerd voor het scholarship programma van BMW in samenwerking met de Duitse ADAC. Door mijn prestaties krijg ik financiële ondersteuning van BMW. Vandaag hebben we de deal met Josef Kaufmann definitief rondgemaakt en zal de komende tijd veel gaan testen. Ik denk dat dit de juiste keuze is om hogerop te komen in de internationale autosport.

Het Formule BMW ADAC is een uitdagende klasse met veel goede coureurs. Het vergt wel tijd om je vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen. Na mijn successen in de kart sport van de afgelopen jaren is mijn overgang naar deze klasse een logisch gevolg. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan om goed te presteren op de Europese circuits. Ik kan haast niet wachten tot ik kan testen aanstaande dinsdag op het circuit van de Nürburgring!"

Nick de Bruijn wil volgend seizoen zo goed mogelijk voor de dag komen in deze klasse bestaande uit jonge talenten. De Formule BMW bolide wordt aangedreven door een krachtige 4 cilinder/ 16 kleppen motor (van de K-serie motorfiets) en uitgerust met Formule 3 sequentiële versnellingsbak.

FOTO: Nick de Bruijn viert samen met zijn monteur Alex van Koutrik het Europees kartkampioenschap in de 100cc Super A-klasse.

Met vriendelijke groet,
Insight F1 Motorsport Report

Jeroen Vermeeren, +31 6 21 54 15 64
Roelof Oosterhuis, +31 6 52 05 66 37

Kralingse Kerklaan 682
3065 CC Rotterdam
tel +31 10 498 86 00
fax +31 10 412 49 12