CDA

CDA
25-10-04
30 oktober: landelijke actiedag waarden en normen, in Rotterdam

Met toespraken van o.a. minister Donner en partijvoorzitter Van Bijsterveldt, en presentatie concrete projecten

Zaterdag 30 oktober a.s. vindt op scholengemeenschap Calvijn (Grift 30) te Rotterdam de eerste landelijke actiedag waarden en normen plaats. Tijdens deze dag worden concrete projecten en initiatieven gepresenteerd waarin waarden en normen een centrale rol spelen. Minister Piet Hein Donner van Justitie, de publicist/schrijver Gabriel van den Brink, de Rotterdamse CDA-wethouder Leonard Geluk en partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt houden toespraken. De bijeenkomst begint om 10.30 uur en duurt tot circa 16.15 uur.

Doelstelling van de actiedag is door lokale christen-democraten geïnitieerde, gelanceerde of gesteunde projecten te presenteren, en opgedane ervaringen uit te wisselen.
Het gaat om concrete projecten op terreinen als stadsetiquette, leefbaarheid, welzijn, onderwijs, jeugdbeleid en veiligheid. De projecten worden in workshops gepresenteerd.
De actiedag wordt georganiseerd door het landelijk CDA en het CDA-Rotterdam.

De dag wordt om 10.30 uur geopend met een toespraak van minister Piet Hein Donner van Justitie.
Daarna zal publicist/schrijver Gabriel van den Brink ingaan op het belang van het waarden- en normendebat, bezien vanuit de optiek van burgers en samenleving.
Tussen 11.30 en 13.00 uur vindt de eerste ronde workshops plaats.

Na de lunch start om 14.00 uur de tweede ronde workshops. De Rotterdamse CDA-wethouder Leonard Geluk spreekt om 15.30 uur over waarden en normen in Rotterdam.
Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt sluit de actiedag af met een toespraak waarin zij ingaat op de partij en het waarden- en normendebat.