tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-10-2004

Televisie
opgelicht
Uitzending zaterdag 30 oktober
Nederland 2 - 21.30 uur

Soapster ferry somogyi bedrogen door boekingsagent

De bekende 31-jarige acteur Ferry Somogyi is ruim vierduizend euro misgelopen door toedoen van zijn boekingsagent. De soapster - hij speelde jarenlang Rik in Goede Tijden Slechte Tijden - zegt dit zaterdag 30 oktober in het TROS-programma OPGELICHT.

Ferry Somogyi is een veelgevraagde BN'er voor zogeheten 'meet & greet'-evenementen. Binnen het schnabbelcircuit van Bekende Nederlanders zijn dit soort activiteiten een populair fenomeen. De BN'ers worden een paar uur ingehuurd voor een optreden op een evenement of in een discotheek. Ze delen handtekeningen uit en maken een praatje met de fans. Zeer lucratief voor zowel artiest als boekingsagent.

Ferry's agent is Rob Bakkum uit Almere. Bakkum heeft het bedrijf VIP Stars begin dit jaar opgericht nadat hij diverse hand- en spandiensten had verricht voor een ander boekingsbureau. Bekend met de wereld van de BN'ers weet Bakkum veel sterren binnen te halen. Om zijn goede contacten met de showbizz te benadrukken, vertelt hij dat hij de oom is van Jim Bakkum (bekend van Idols.) Maar Jim laat via zijn manager weten dat Rob Bakkum géén familie is.

In het begin verloopt de samenwerking tussen Bakkum en Somogyi vlekkeloos. Er komen veel klussen binnen en de betaling verloopt zonder problemen. Tot halverwege dit jaar. Somogyi vliegt van zijn thuisadres in Los Angeles over naar Nederland voor vijf 'meet & greet'-bijeenkomsten. Maar eenmaal in Nederland hoort hij van Bakkum dat het er maar drie zijn. Ferry is hier verontwaardigd over. Maar Bakkum belooft om Somogyi meteen na deze drie bijeenkomsten uit te betalen, maar ook deze belofte komt hij niet na. De boekingsagent komt vervolgens met allerlei smoezen en houdt Ferry aan het lijntje. Het geld, ruim vierduizend euro, heeft Ferry nooit meer gezien.

In OPGELICHT vertelt de soapster dat hij zich opgelicht voelt door Rob Bakkum. Ferry Somogyi wil voorkomen deze onbetrouwbare boekingsagent met andere BN'ers in zee gaat.

In de uitzending komt nog een andere gedupeerde van Rob Bakkum aan het woord. Het gaat om een bedrijf dat promotiemateriaal heeft geleverd voor de 'meet & greet'-evenementen.

OPGELICHT wordt gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg.

Zie ook www.opgelicht.nl




TROS