Ingezonden persbericht

We brengen de CuneraVaart er weer in

Kick-off eigentijdse pelgrimstocht rond Rhenen

RHENEN, 20041026 -- De CuneraVaart anno 2004 De unieke Cuneralegende en de rijke pelgrimsgeschiedenis van Rhenen vormen op zaterdag 30 oktober a.s. de aanleiding voor de 'kick-off' en (her)opening van een eigentijdse pelgrimstocht, de CuneraVaart.


De CuneraVaart is een initiatief van Stichting Cunera Nu, die zich ten doel heeft gesteld de oude Cuneralegende weer nieuw leven in te blazen. De lancering van een eigentijdse pelgrimstocht is de eerste in een reeks initiatieven.

De CuneraVaart loopt zo veel mogelijk parallel aan de historische bedevaartstocht, zoals die via oude geschriften is overgeleverd. Uit veiligheidsoverwegingen (verkeersdrukte), maar ook om het wandelplezier te vergroten, is een veilige en landschappelijk aantrekkelijke tocht uitgezet. Lengte ca. 27 kilometer. De tocht is in één of meerdere keren te lopen. De wandelroute is nog nog niet bewegwijzerd. Wel wordt op 30 oktober de routebeschrijving op ludieke wijze gepresenteerd, die vanaf dat moment verkrijgbaar is op diverse verkooppunten en via de website www.cunera.nu.

Het officiële startsein van de CuneraVaart zal worden gegeven door burgemeester Frits Naafs voor het Oude Raadhuis te Rhenen, Markt 1. Ontvangst vanaf 13.30 uur.
Na het officiële gedeelte bestaat de mogelijkheid met een groep genodigden een deel van de CuneraVaart te lopen. Duur: ca. 2 uur.
Ca. 16.45 uur: 'Uitloop en borrel' bij Residence Rhenen.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Stichting Cunera Nu.
Stichting Cunera Nu is een initiatief van Mieke Bouma en Mieke Pijfers. Pijfers is directeur/eigenaar van Relief, bureau voor Grafische Vormgeving en tevens eigenaar van internetbedrijf www.missmag.nl. Bouma is eigenaar van DynaMiek Trainingen en tevens directeur van Scriptschool, opleidingsinstituut voor scenarioschrijvers.
Bouma en Pijfers wonen beiden in Rhenen en delen een grote belangstelling voor de Cuneralegende, waarin ze een unieke aanleiding zien voor diverse culturele en recreatieve activiteiten in en rondom Rhenen.

Stichting Cunera Nu
Mieke Bouma & Mieke Pijfers

Voor informatie: www.cunera.nu of Info@cunera.nu
of 06 22 43 54 28



Ingezonden persbericht