Politie Groningen

Persberichten donderdag 4 november 2004

provincie Groningen, 04-11-2004 -

Groningen/Glimmen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.
Paterswoldseweg: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1475, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Beneluxweg: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 2040, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximumsnelheid: 70 km/uur.
Rijksstraatweg in Glimmen: woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1329, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.
Europaweg: woensdagochtend- en middag, aantal geregistreerde voertuigen: 1266, aantal overtredingen: 104, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximumsnelheid: 50 km/uur.

Groningen: gestolen fiets voor tweede keer weggenomen
De politie heeft woensdagavond twee fietsendieven op de Eikenlaan aangehouden. Een 38-jarige man uit Haarlem, die op de fiets reed, werd door de politie aangehouden voor diefstal en heling. De Noord-Hollander werd overgebracht naar het politiebureau. In een onbewaakt ogenblik wist een 42-jarige man uit Groningen de inbeslaggenomen fiets te pakken en weg te nemen. Hij werd even verderop door de politie ingerekend. Beide verdachten werden gehoord en mochten daarna het politiebureau verlaten. De fiets werd gestald op het politiebureau. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dealer en drugsgebruikers aangehouden
De politie heeft woensdagavond drie mannen voor de Opiumwet aangehouden. Politieagenten zagen twee drugsverslaafden een woning in de Hazelaarstraat binnengaan. Beide mannen, een 38-jarige man uit Groningen en een 38-jarige man uit Haarlem, kwamen korte tijd later uit de woning en werden door de politie gecontroleerd. Beiden waren in het bezit van verdovende middelen en verklaarden de harddrugs in de betreffende woning te hebben gekocht. De verdachten werden aangehouden en mochten na verhoor het politiebureau verlaten. In de woning werd de 33-jarige hoofdbewoner aangetroffen. Ook deze Stadjer werd ingerekend. In de woning trof de politie een kleine hoeveelheid verdovende middelen en weegschaaltjes aan. De drugs en de weegschaaltjes werden in beslag genomen. De 33-jarige man werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: zes aanhoudingen bij alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Paterswoldseweg en de Concourslaan heeft de politie woensdagavond zes aanhoudingen voor rijden onder invloed verricht. Een 61-jarige automobilist uit Groningen bleek 0,9 promille in zijn bloed te hebben. Ook een 24-jarige man uit Groningen liep tegen de lamp. De automobilist had 0,65 promille alcohol in zijn bloed. Ook een 32-jarige man uit Groningen werd in zijn auto aangehouden. Hij bleek 0,85 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ten slotte werd ook een 51-jarige man uit Kropswolde ingerekend. Bij deze automobilist werd na de ademanalyse een promille alcohol in zijn bloed gemeten. Tegen alle vier bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod variërende van 2 tot 4 uur. Twee automobilisten bleken na de blaastest op straat te veel te hebben gedronken. Deze bestuurders werden ook aangehouden, maar bleek in beide gevallen dat zij minder dan 0,5 promille alcohol in hun bloed hadden. Zij mochten daarna zonder proces-verbaal het politiebureau verlaten. In totaal werden 555 blaastesten afgenomen.

Groningen: Stadjer aangehouden voor rijden onder invloed De politie heeft bij een alcoholcontrole op de Kluiverboom twee bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Een 37-jarige man uit Groningen bleek na een blaastest op straat te veel te hebben gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie nam van 30 verkeersdeelnemers een blaastest af.

Groningen: Stadjer aangehouden voor vernieling en bedreiging De politie heeft woensdagnacht op de Rademarkt een 39-jarige man uit Farmsum aangehouden voor vernieling en bedreiging. De verdachte had op de Bornholmstraat onenigheid gekregen met een 58-jarige man uit Oenkerk. De verdachte bedreigde de 58-jarige in woorden. Vervolgens sloeg hij met een honkbalknuppel de achterruit van de man zijn auto kapot. Het slachtoffer reed naar het politiebureau om aangifte te doen. De Farmsumer meldde zich even later ook op het politiebureau. In de aanwezigheid van de agenten bedreigde hij de Oenkerker nogmaals in woorden. De verdachte werd ingerekend. In zijn auto trof de politie een honkbalknuppel aan. Het wapen werd in beslag genomen. De 39-jarige zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen later